Hlavní obsah

Novým asistentem u nizozemských fotbalistů se stal Gullit

Amsterdam

Novým asistentem trenéra fotbalistů Nizozemska se podle očekávání stal Ruud Gullit. Třiapadesátiletý bývalý středopolař, který v roce 1988 získal s Tulipány titul mistrů Evropy, podle nizozemských médií přijal nabídku hlavního kouče Dannyho Blinda. Na pozici asistenta nahradí Dicka Advocaata, jenž před pár dny zamířil do Fenerbahce Istanbul.

Článek

"Blind se mě zeptal, jestli bych měl zájem. Cítím, že mohu být pro tým přidanou hodnotou. Blind mi dal volnost jak na tréninku, tak na lavičce, abych přinesl své nápady. Samozřejmě konečná odpovědnost za tým spočívá na hlavním trenérovi," řekl Gullit nizozemským médiím.

Zatím by měl podepsat smlouvu do světového šampionátu v roce 2018 v Rusku, kam se Nizozemsko pokusí dostat po blamáži v uplynulé evropské kvalifikaci a překvapivé neúčasti na červnovém závěrečném turnaji ve Francii.

Gullit trénoval naposledy v roce 2011 v ruské lize Těrek Groznyj, kde byl po čtyřech měsících odvolán. Bývalá opora reprezentace s 66 starty za národní A-tým koučovala také v Chelsea, Newcastlu, Feyenoordu Rotterdam a Los Angeles Galaxy.

Reklama

Související témata: