Hlavní obsah

Obvinění z tragické tlačenice na fotbale v Salvadoru se dohodli s rodinami obětí

Pětice osob zatčená po květnové smrtící tlačenici na fotbalovém stadionu v Salvadoru byla po uzavření dohody o finančním odškodnění s rodinami obětí propuštěna z vazby. Podle konečné bilance přišlo při tragédii o život devět lidí, původní zprávy hovořily o 12 obětech.

Foto: Milton Flores, ČTK/AP

Hrozivé scény byly k vidění na Cuscatlan stadium v San Salvadoru.

Článek

"Dosáhli jsme úplné dohody s rodinami obětí. Obvinění ze zabití a neúmyslného zranění byla stažena," citovala agentura AFP jednoho z obhájců Miguela Anayu. Rodina každého zesnulého podle něj dostane 5000 až 10.000 dolarů (110.000 až 220.000 korun). Odškodné dostanou i zranění fanoušci, kterých bylo více než 500.

Tragédie se stala 20. května při čtvrtfinálové odvetě mezi Alianza FC a Clubem Deportivo FAS. Zápas se nedohrál. Policie po pěti dnech vyšetřování zadržela prezidenta klubu, bezpečnostního manažera, dalšího funkcionáře klubu a dva zaměstnance stadionu Cuscatlán. Podle obvinění pořadatelé prodali na zápas více vstupenek, než bylo míst k dispozici.

Domácí klub byl potrestán ročním uzavřením stadionu, pokutou 30.000 dolarů (660.000 korun). Liga byla předčasně ukončena.

Reklama

Související témata: