Hlavní obsah

Okradli nás, nedostali jsme ani halíř, hřímal Pelta a otřel se o ženský fotbal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Samozřejmě že se na něho zase soustřeďovala pozornost. Českému fotbalu sice už nešéfuje, ale pořád je to Velký čáp. Podle delegačenky na valnou hromadu FAČR jen jablonecký, nicméně slova Miroslava Pelty přitahují pozornost stále, neboť k fotbalu a dění v něm má co říct. Mnohdy originálně, ale pozornost vzbudí vždycky... I v pražské Pyramidě, břevnovském hotelu, kde v pátek probíhala nejdříve 24. řádná a poté mimořádná valná hromada českého fotbalu. Takže s čím také vyrukoval?

Foto: Jan Handrejch, Právo

Miroslav Pelta zaujal svým projevem na valné hromadě.

Článek

Na adresu předsedy Národní sportovní agentury: „Filip Neusser má menší vliv, než předsedové velkých sportů."

Na okraj financování sportu: „Svazům jde o život, tam je třeba zacílit. Neumím si jako šéf svazu představit, že z významných investic půjde všechno na sportovní haly, ale Hradec a Pardubice dostanou nulu? A to jsme jim přitom slibovali podporu, jednali s nimi, ten proces staveb trvá už pět, šest let. byl jsem u toho. To je naše prohra, okradli nás."

Na margo svazových členských základen: „Většina ostatních sportů, to je úplně virtuální svět. Přesto to tolerujeme, takže člověk úplně žasne. My jako fotbal jsme uvedli čísla o členství, místo šesti set tisíc černých duší jsme uvedli tři sta tisíc reálných. A dali jsme si tím tak vlastňáka."

Na okraj státních dotací: „Statní dotace dostanou haly v Kladně, Jihlavě, Brně a my nedostali ani halíř. Jak je to možné? Přitom stavby stadionů v Pardubicích či Hradci jsou normálním hrdinským činem. Byl covid, je tady válka. Je to naše prohra, okradli nás. Je proto potřeba, abychom mákli."

K otázce zamýšlené podpory olympijských kolektivních sportů, s níž přišel Filip Neusser: „To je přece nesmysl dávat 150 milionů na nějaký ženský, když teď nejsou peníze na sport .Je to olympiáda, chápu, že chceme medaile, ale tady jde sportovním svazům o život. Tam musíme zacílit."

O spolupráci Babišem: „Nejsem jeho volič, ale Babiš dohody plnil. Sport tehdy dostával tři miliardy ročně a on nám garantoval, že po dobu jeho působení ve vládě budeme dostávat každý rokem o miliardu a půl víc. A ty věci za něho fungovaly."

Reklama

  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články