Hlavní obsah

Podivný výkon rozhodčích. Krajským přeborem hýbe skandál! Komise arbitry vyřadila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořádné pozdvižení vyvolal výkon trojice rozhodčích při utkání Jihočeského krajského přeboru mezi týmy Jankova a Semic. Domácím se sice povedlo zvítězit 4:3 a výrazně si pomohli na cestě za záchranou, jenomže podivné výroky sudích byly těžko k uvěření. „Jedním slovem hnus,“ neskrýval frustraci trenér Semic Marcel Nousek. Zápasem se zabývala také Komise rozhodčích, která trojčlenné rozhodcovské seskupení vyřadila.

Foto: Profimedia.cz

Rozhodčí v duelu Jankova proti Semicím předvedli celou řadu sporných rozhodnutí. Ilustrační foto.

Článek

Jedním z prvních zvláštní výroků bylo odpískání těžko pochopitelného ofsajdu za stavu 1:2. Hostující Semice v tu dobu pronikly do pokutového území...jenomže? Zvuk píšťalky a praporek nahoře. Hráči v červeno-bílém nemohli uvěřit a na sudího spustili lavinu překvapivých reakcí. V tu dobu se ale ještě nevědělo, že přijdou další kontroverzní momenty.

Další na sebe nenechal dlouho čekat. Jankov ve druhém poločase za nepříznivého stavu 1:2 vhodil míč do pokutového území, kde v rutinním hlavičkovém souboji, při kterém hostující hráč odvrátil míč nad sebe, odpískal hlavní arbitr pokutový kop. „To si děláš pr*el?" ozvalo se ze hřiště. Pro domácí se přitom jednalo o druhou penaltu v zápase, díky které vyrovnali.

Následovala situace ze 79. minuty a znovu v hlavní roli postranní rozhodčí. Praporkem ukazujícím ofsajd totiž za nerozhodného stavu 2:2 překazil gólovou radost hráčů Semic, kteří v tu dobu využili rychlého protiútoku a bezpečně zamířili za záda brankáře Skály. Ze záznamu utkání, který je volně dostupný i na internetu, je patrné, že se tomuto výroku zasmáli i domácí příznivci.

Ani tentokráte sporné okamžiky nekončily. Semice v 89. minutě za stavu 3:3 rozehrály volný kop, po kterém využily nepřehledné situace...ještě před dopravením míče do prázdné svatyně ale bylo pískáno. Důvod? Ano, také v tomto případě ofsajdové postavení. A aby toho nebylo málo, tak Jankov dokázal výsledek překlopit na svojí stranu brankou z 93. minuty. Díky výhře 4:3 se posledním Prachaticím vzdálil na rozdíl šesti bodů.

Podivné vystoupení sudích pochopitelně nezůstalo bez povšimnutí ani po zápase. Pořádně soptil hostující trenér Marcel Nousek. „Jedním slovem hnus. Zažil jsem toho hodně. Branky domácích padaly ze sporných momentů a těžko se hledají slova pro něco takového, co se dělo v Jankově. Druhý poločas jsme spíše krotili emoce našich hráčů a musím pochválit kluky za udržení nervů. Pro nás, jako nováčka soutěže, tohle byla „příjemná" novinka, které se nám dostalo," stojí na webu fotbalunas.cz

Naopak webové stránky fotbalového klubu Jankov sporné momenty jakoby vůbec neřešily. „Krásné počasí, krásný terén, sedmigólová přestřelka, vyvrcholení v nastaveném čase."

Pořádně živo bylo také v diskuzích na sociálních sítích, kde se zapojili i někteří hráči domácích. „Jako hráč „A" týmu SK Jankov jsem tento zápas sledoval pouze na videu a naprosto se stydím, že se tohle odehrálo... tohle byla naprostá ubohost. Můj respekt patří klukům do Semic, že tuhle žumpu emočně vydrželi a dohráli v 11 lidech," vyjádřil se brankář Jan Komárek.

Podle serveru Budějcká Drbna byli všichni tři sudí, tedy Jan Mach, Karel Albert a Miroslav Vítek, vyřazeni z listiny sudích. „Vzhledem k okolnostem jsme měli včera jako komise rozhodčích mimořádné online zasedání. Rohodli jsme o okamžitém vyřazení všech tří rozhodčích z listiny rozhodčích krajských soutěží," potvrdil pro web předseda Komise rozhodčích a delegátů krajského fotbalového svazu Jiří Pečenka.

„Nemáme v ruce důkazy, nelze tedy nikoho obviňovat, ale takové posuzování situací může být způsobeno buď naprostou absencí kvality nebo záměrem. V obou případech je ale naprosto nepřípustné, aby takoví rozhodčí dál řídili utkání v krajských soutěžích," napsal na sociální sítě Předseda KFS Jihočeského kraje Tomáš Pintér.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín