Hlavní obsah

Portugalskou fotbalovou reprezentaci převzal španělský trenér Martínez

Aktualizováno

Novým trenérem portugalské fotbalové reprezentace byl jmenován Španěl Roberto Martínez. Bývalý kouč belgického národního týmu na lavičce nahradil Fernanda Santose, který skončil v prosinci po mistrovství světa a osmi letech ve funkci.

Foto: Rodrigo Antunes, Reuters

Novým trenérem portugalské fotbalové reprezentace byl jmenován Španěl Roberto Martínez

Článek

Devětačtyřicetiletý Martínez uzavřel belgické angažmá poté, co jeho svěřenci na šampionátu v Kataru překvapivě nepostoupili ze skupiny. "Rudé ďábly" vedl šest let a na MS 2018 s nimi získal bronzové medaile. Na klubové úrovni vedl Everton, Wigan a Swansea.

Jedním z Martínezových úkolů u portugalské reprezentace bude stanovení role hvězdného kapitána Cristiana Ronalda. Sedmatřicetiletý útočník v Kataru přišel o místo v základní sestavě a do utkání naskakoval jako náhradník.

Ronaldo nečekané vyřazení ve čtvrtfinále MS s Marokem (0:1) oplakal. Bývalý kanonýr Realu Madrid nebo Manchesteru United následně zamířil do saúdskoarabského an-Nasru, kde podepsal lukrativní smlouvu.

"Seznam 26 hráčů z posledního světového šampionátu bude můj startovací bod a Cristiano je součásti tohoto seznamu," řekl Martínez novinářům. "Je v reprezentaci 19 let a zaslouží si respekt, proto si sedneme a promluvíme si. Chci osobně poznat všechny hráče národního týmu včetně Cristiana," dodal španělský trenér.

Reklama

Související témata: