Hlavní obsah

Při střetu policie s fanoušky na fotbale v Argentině zemřel muž na infarkt

Při střetu policie s fanoušky na ligovém fotbalovém utkání v Argentině zemřel na srdeční selhání muž. Policie se snažila slzným plynem a gumovými projektily rozehnat příznivce domácího týmu Gimnasia y Esgrima, kteří chtěli proniknout na už zaplněný stadion na duel proti Boce Juniors.

Foto: Gustavo Garello, ČTK/AP

Fanoušci při zápase Gimnasia y Esgrima s Boca Juniors byli zasaženi slzným plynem.

Článek

Incident se stal necelý týden poté, co použití slzného plynu na fotbalovém zápase v Indonésii přispělo k tlačenici a chaosu, při němž zemřelo více než 130 lidí.

Čtvrteční utkání v La Plata rozhodčí předčasně ukončil už po devíti minutách, když se slzný plyn rozšířil do prostoru stadionu. Mnoho fanoušků proniklo na hrací plochu, aby unikli slznému plynu, a hráči se stáhli do kabin.

Foto: Stringer, Reuters

Mnoho fanoušků při zápase Gimnasia y Esgrima s Boca Juniors proniklo na hrací plochu, aby unikli slznému plynu. Hráči se stáhli do kabin.

Úmrtí sedmapadesátiletého muže na infarkt potvrdil ministr pro bezpečnost provincie Buenos Aires Sergio Berni.

Foto: Stringer, Reuters

Nicolas Colazo a trenér Nestor Gorosito z Gimnasia y Esgrima po propuknutí výtržností.

Podle některých fanoušků bylo na zápas o ligový titul prodáno více vstupenek, než je kapacita, a příznivce rozzuřilo, když zjistili, že se nemohou dostat na stadion.

Světová federace FIFA ve svém bezpečnostním protokolu použití slzného plynu na stadionu nebo kolem něj nedoporučuje právě kvůli tomu, aby nedocházelo k potenciálně nebezpečným situacím jako v indonéské Malanze nebo v La Plata.

Reklama

  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín