Hlavní obsah

Půjde Messiho bratr do chládku? Hrozí mu až osm let za mřížemi

Tady končí legrace. O rodinu slavného argentinského fotbalisty Lionela Messiho se už zase zajímá policie. Barcelonský Bůh sice unikl i s otcem vězení za daňové úniky ve Španělsku, fotbalistův bratr Matias ale teď lítá v pořádném průšvihu, když mu hrozí přes osm let pobytu za mřížemi. Na palubě jeho člunu totiž policie našla zbraň a také stopy krve.

Foto: Profimedia.cz

Matias Messi, bratr slavného argentinského fotbalisty, má pořádný průšvih. Hrozí mu přes osm let pobytu za mřížemi.

Článek

Lionel Messi je pro Argentince modlou, pro řadu fanoušků je nejlepším fotbalistou světa. Sbírá zlaté míče i další trofeje, o aféry s ním pomalu nezavadíte. Tedy pokud pominete daňové úniky ve Španělsku. Za ně mu soud napařil 21 měsíců ve vězení a od pobytu za mřížemi jej uchránily tamní zákony, podle nichž si mohou odsouzení za nenásilné trestné činy s dosud čistým rejstříkem odpykat tresty kratší než dva roky na podmínku na svobodě.

Fotbalistův starší bratr Matias je poněkud jiného ražení. Na triku má z minulosti několik škraloupů, na které nikdo v rodině není pyšný. Drogy, alkohol, násilnosti či ilegální držení zbraně. A teď to vypadá na další průšvih, když na jeho lodi policie našla v rámci vyšetřování případu stopy krve a také nelegálně drženou zbraň.

Ignacio Carbone, právní zástupce Messiho bratra, poznamenal, že krev patří jeho klientovi. Ten se podle něj zranil při nehodě člunu a následně proto vyhledal nemocniční ošetření, podrobil se údajně i operačnímu zákroku. O zbrani na člunu nemá žádné informace. Policie má každopádně hříšníka v nemocnici pod dohledem a incident dále vyšetřuje.

Reklama

Související témata: