Hlavní obsah

Pusa od Karolíny osladila Bergrovi prohru v tenisové exhibici

Praha

„Nevím tedy, proč právě já?“ podivoval se Patrik Berger, že má namísto Karla Poborského zaskočit při tenisové exhibici v pražském Motole. „Vždyť na kurtu jsem tak dvakrát do roka a druhé podání dávám spodem,“ upřímně přiznával, že po skončení fotbalové kariéry ho daleko víc oslovil golf a práce pro Liverpool, jehož dres léta oblékal. „Hned v sobotu tam zase letím. Táta měl sedmdesátiny, takže jsem ho pozval na nedělní derby u nás na Anfield Road s Evertonem.“

Jan Koller si zahrál čtyřhru s Karolínou Plíškovou proti Patriku Bergerovi s Bohdanem UlihrachemVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Pozvání na exhibici, kterou se otvírala nová tenisová hala, však neodmítl, i když k ní měl původně nastoupit po boku Kristýny Plíškové, na jejíž um hodně spoléhal. „Sestra zůstala doma s angínou a antibiotiky," zvěstovala ovšem Karolína Plíšková, kterou pro sebe ukořistil další z členů Kukova Czech teamu ´96 Jan Koller.

„Proti nim to máte marný. To leda že bych nastoupil já, protože na Jeníka umím. Však jsem ho tady odpoledne 7:5 porazil," nabízel se Ladislav Vízek, že by mohl ve dvojici Patrik Berger - Bohdan UIihrach průběžně zaskakovat.

Šanci ale nedostal, takže bylo na Bergrovi s Ulihrachem, aby si fiftýny uhráli sami. Zpočátku si vedli zdatně, i když proti sobě měli hráčku figurující v průběhu roku na první příčce světového žebříčku, a dlouhána Dina, který díky obrovitému rozpětí rukou dosáhl na každý míček, nakonec však nárok neměli a 3:6 prohráli. „Ale zábava to byla," pochvaloval si Berger, jemuž porážku osladil polibek na tvář od Karolíny.

„Moc mu to nešlo. Fakt bylo vidět, že tenis často nehraje," smála se Plíšková po puse útěchy.

Dino Plíškovou překvapil

„No jo, ale když mně až na konci zápasu řekli, že mám být buď na síti, nebo vzadu, zatímco já se motal po celou dobu uprostřed kurtu," posteskl si Berger, ale hned na rovinu přiznával: „Ale mně scházelo úplně všechno. Cit, pohyb, výběr místa. Ale zážitek to každopádně byl. Vždyť Karolína je bývalá, a doufám i budoucí světová jednička, takže pro mě, který hraje tenis dvakrát do roka, je bomba si proti ní zahrát. Škoda jen, že jsem byl dřevěný."

To pro Kollera měla Plíšková jen slova chvály. „Čekala jsem, že bude hrát mnohem hůř, ale s ním se naopak hraje dobře. Bylo vidět, že chodí hrát a trénovat, takže byl dobrým parťákem. Tak vysokého partnera bych do deblu asi nenašla."

Tenistu Dina slova uznání samo sebou těšila. „Fakt zážitek zahrát si s někým, kdo tenis maximálně ovládá. Najednou jsem po jejím boku viděl, jak to může být jednoduché," přiznával Koller, že v Monaku chodí trénovat a hrát třikrát týdně, a dokonce objíždí amatérské turnaje.

„Je to teď můj hlavní sport, takže jsem od Karolíny na kurtu ani moc rad nedostával. Snad jen, abych se jí tam moc nemotal," pobaveně prozrazoval nejlepší kanonýr v historii českého fotbalu, jaká byl jejich taktika v exhibici s Bergrem a Ulihrachem.

Exhibici vítězné, i když na rozdíl od Bergra dlouhán Dino od své deblové partnerky po výhře pusu nedostal.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články