Hlavní obsah

River Plate uctilo trenéra Gallarda sochou s velkou boulí v rozkroku

Vedení argentinského fotbalového celku River Plate se rozhodlo netradičně ocenit nejúspěšnějšího trenéra v historii klubu Marcela Gallarda. Před stadionem o víkendu odhalilo jeho sochu s velkou boulí v rozkroku.

Foto: Reuters Tv, Reuters

River Plate ocenilo nejúspěšnějšího trenéra v historii klubu Marcela Gallarda

Článek

Podle autorky Mercedes Savallové šlo o požadavek vedení, protože Gallardo během působení v River Plate "ukázal, že má koule". Klub vedl od roku 2014 do loňského prosince a získal s ním 14 trofejí včetně dvou triumfů v Poháru osvoboditelů.

"Jde o gesto pro fanoušky. Je to narážka na slangové slovní spojení, proto jsem rozkrok zvýraznila," uvedla Savallová v rozhovoru pro deník La Nación.

Foto: Reuters Tv, Reuters

River Plate ocenilo nejúspěšnějšího trenéra v historii klubu Marcela Gallarda

Podle Savallové vedení River Plate chce, aby se z Gallardovy sochy stal podobný talisman jako třeba býk na Wall Street v New Yorku. Na býkovy slabiny totiž pro štěstí často sahají turisté, až jsou z toho zářivě vyleštěné.

"Fanoušci vždycky trenérům a hráčům říkají, aby ukázali, že mají koule. No a tady je mají," řekla sochařka. "Gallardo naštěstí nepotřeboval nic vysvětlovat a nechal mě v klidu pracovat," dodala.

Reklama

Související témata:
  1 : 0 Dortmund - PSG 1 : 0 dohráno
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG
  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen