Hlavní obsah

Ronaldinha v brazilské lize fanoušci vypískali

RIO DE JANEIRO

Nepřátelská atmosféra čekala na slavného fotbalistu Ronaldinha při návratu na stadión mateřského klubu Grémio Porto Alegre. Kromě toho, že bývalou hvězdu Barcelony a AC Milán vypískali fanoušci, ztratilo jeho Flamengo vedení 2:0 a prohrálo 2:4.

Foto: Silvia Izquierdo, ČTK/AP

Ronaldinho v dresu Flamenga.

Článek

Při každém kontaktu Ronaldinha s míčem se ozýval pískot, v hledišti nechybělo několik transparentů s nápisem "Žoldák". Největší ohlas si nevysloužila žádná z branek domácích, ale žlutá karta pro jednatřicetiletého ofenzivního hráče za protesty u rozhodčích.

"Každý věděl, že podobná reakce přijde. Ale někomu, kdo je zvyklý na fanoušky Flamenga, to nemohlo připadat tak hlasité," řekl po zápase dvojnásobný nejlepší hráč světa.

Flamengo si vypracovalo dvoubrankové vedení během prvních 35 minut, dvěma góly oddělenými poločasovou přestávkou ale srovnal Lima. Ve prospěch Grémia rozhodli zápas v poslední desetiminutovce Douglas a Miralles.

Ronaldinho působil v Grémiu do roku 2001, kdy si ho vytáhlo do Evropy Paris St. Germain. Fanoušky rozlítil hlavně tím, že se při návratu do vlasti nerozhodl pro Grémio, ale zamířil do Flamenga.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň