Hlavní obsah

Rosického spoluhráč vyděsil fanoušky, bál se o život. Myslel jsem, že mi exploduje srdce, přiznává

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Okamžiky hrůzy. Bývalý spoluhráč české fotbalové ikony Tomáše Rosického šokoval fanoušky, když se rozpovídal o tom, jak měl v minulosti během zápasu strach o svůj život. Někdejší gólman Arsenalu Wojciech Szczesny prozradil polským médiím, že si během dubnového utkání Evropské ligy proti Sportingu Lisabon myslel, že je konec. „Měl jsem bolesti na hrudi a zdálo se mi, že moje srdce exploduje," vzpomíná 33 letý gólman Juventusu v rozhovoru pro Canal Plus Polonia.

Foto: Profimedia.cz

Polský fotbalový gólman Wojciech Szczesny promluvil o momentu, kdy se bál o život.

Článek

Problémy se srdcem nejsou u fotbalistů zase také neobvyklé. Polský gólman teď proto fanoušky pořádně vystrašil. „Bylo to děsivé. Opravdu jsem si myslel, že umřu. Přihrál jsem obránci a měl pocit, že mi vybuchne srdce," přiznává Szczesny.

Všechno skončilo vystřídáním gólmana, který ihned putoval do péče lékařů. Naštěstí se ukázalo, že šlo jen o chvilkovou slabost a Juventus mohl později pustit do světa dobrou zprávu, že je brankář v pořádku. Po dalších vyšetřeních se polský brankář vrátil do základní sestavy Staré dámy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sportovní ředitel Sparty Praha Tomáš Rosický.

„Pořád je ale pro mě záhadou, co se mi tehdy stalo. Bolest na hrudi byla strašná. Neznám důvod, proč k té situaci došlo. Pravděpodobně za to mohly problémy se zády nebo páteří," myslí si gólman.

Fanoušci si jistě vzpomněli na děsivé scény, kdy na ME před dvěma lety zkolaboval Christian Eriksen a přímo na hřišti bojoval o život. I tento příběh měl ale šťastný konec a po delší pauze se dokonce Dán vrátil do hry a nyní je hráčem Manchesteru United. Třeba Sergio Agüero ale kvůli problémům se srdcem musel ukončit kariéru v pouhých 33 letech.

Reklama

Související témata: