Hlavní obsah

Rozhodčí? Zbytečnost. Fotbal budou řídit drony, předpovídá legendární Beckenbauer

Zatímco zastánci neměnnosti fotbalových tradic brojí proti jakémukoliv využití techniky při rozhodování fotbalových zápasů, jedna z největších legend tohoto sportu jde ve svých představách mnohem dál, než je například užití videozáznamu při uznání gólu. Podle čestného prezidenta a někdejší fotbalové hvězdy Bayernu Mnichov Franze Beckenbauera nahradí v budoucnu fotbalové rozhodčí létající drony, kterým na hrací ploše nic neunikne.

Foto: Darren Staples, Reuters

Fotbaloví rozhodčí budou zbyteční, předpovídá Beckenbauer.

Článek

Vedení německé bundesligy už schválilo využití technologie jestřábího oka od sezóny 2015/16, ale to je podle Beckenbauera teprve začátek. „Žijeme ve století, které stojí na technologiích. Všem je nám jasné, že neskončíme jen u jestřábího oka," řekl bývalý slavný hráč pro server Sky.de.

„Přijde čas, kdy už ani nebudeme potřebovat rozhodčí. Drony budou hlídat vše, co se bude na hřišti odehrávat. Opravdu si myslím, že v tomhle je budoucnost. Až se to stane, už nebudu na světě. Bude to na jiných lidech, aby něco takového vybojovali," pokračovala legenda s přezdívkou Císař.

„Nejde ale o nic, co by se snad projednávalo v rámci FIFA. Jde jen o můj soukromý názor," dodal Beckenbauer. Dálkově řízený dron se zatím ve fotbale proslavil spíše nechvalně. V říjnovém kvalifikačním zápase v Bělehradě mezi Srby a Albánci způsobila velký skandál vlajka tzv. Velké Albánie, kterou vynesl nad hrací plochu právě dron.

Reklama

Související témata: