Hlavní obsah

Sabella končí na lavičce Argentiny. Přijde Martino nebo Simeone?

Buenos Aires
Aktualizováno

Trenér Alejandro Sabella nebude pokračovat na lavičce fotbalistů Argentiny, kterou dovedl až do finále mistrovství světa. Devětapadesátiletý kouč avizoval svůj konec bezprostředně po konci šampionátu, v úterý pak Sabellův odchod definitivně potvrdil prezident Argentinské fotbalové federace (AFA) Julio Grondona. Podle serveru listu Olé jsou žhavými kandidáty na uvolněnou pozici Gerardo Martino, José Pekerman a Diego Simeone.

Foto: Sergio Moraes, Reuters

Kouč Alejandro Sabella končí na lavičce argentinské reprezentace.

Článek

"Jsem velmi zklamaný. Měli jsme na to stát se mistry světa. Teď je čas vstřebat porážku a posunout se dál. Ovšem už s jiným trenérem," prohlásil Sabella jen pár hodin po prohře 0:1 v prodloužení finále MS proti Německu.

Vedení AFA se následně snažilo zkušeného trenéra přesvědčit, aby pokračoval alespoň do turnaje Copa América, který příští rok hostí Chile, ale Sabellu nepřesvědčilo. Spekuluje se o tom, že úspěšný trenér podepíše smlouvu s některým ze slavných brazilských klubů. Sabella převzal argentinský národní tým v roce 2011 po Sergiu Batistovi. Ve 41 zápasech s ním utrpěl jen pět porážek.

Na argentinskou lavičku zcela jistě zamíří jeden z pětice kandidátů Gerardo Martino, José Pekerman, Diego Simeone, Mauricio Pellegrini či Miguel Ángel Russo. Výběr Albiceleste povede poprvé 3. září v pikantním přátelském duelu v Düsseldorfu s Německem.

Reklama

Související témata:
  Bayern - Real Madrid dnes 21 : 00
20240430T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Real Madrid
Bayern vs. Real Madrid
Bayern
Real Madrid