Hlavní obsah

Sázkařský skandál. Fotbalista si dal bizarní vlastní gól, klub ho vyhodil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejméně dva fotbalisté skončili v brazilském fotbalovém klubu Atlético Amazonense poté, co si záložník Julio Campos dal v 89. minutě utkání nižší brazilské soutěži Campeonato Amazonense úmyslný vlastní gól. Brazilská média Campose podezírají z manipulace s výsledkem v souvislosti se sázkami. Případem se zabývá svaz i policie.

Foto: Sergio Moraes, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Domácí Atlético těsně před koncem zápasu prohrávalo 1:3. Po dvou přihrávkách mezi gólmanem a obranou se míč dostal ke Camposovi, který se otočil a se zjevným úmyslem poslal míč do vlastní sítě. Brankář se nijak nesnažil proti jeho střele zasáhnout.

Na osudu utkání vlastní gól nic nezměnil, porážka ale pro Atlético znamenala definitivní ztrátu naděje na postup do vyšší ligy.

Klub k incidentu vydal prohlášení, v němž tvrdě odsoudil nesportovní chování, kterého se jeho hráči dopustili. Minimálně se dvěma z nich pak rozvázal smlouvu. O jaké fotbalisty se jednalo ale neupřesnil.

Reklama

Související témata: