Hlavní obsah

Sborná před zápasy zažila šok: nečekaná návštěva a budíček ve čtyři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Probuzení ve čtyři ráno. Ruská fotbalová reprezentace chystající se na mezinárodní zápasy měla nečekanou návštěvu. Pro sbornou je to první tréninkový kemp v roce 2023. Příprava na testovací souboje s Íránem a Irákem začala nečekanou návštěvou antidopingové služby, která se rozhodla otestovat tři reprezentanty.

Foto: Profimedia.cz

Trenér ruské reprezentace Valerij Karpin při přípravě v Novogorsku u Moskvy.

Článek

Brzký čas návštěvy inspektorů se poněkud nepozdával reprezentačnímu trenérovi Valeriji Karpinovi. Testováni byli tři hráči: Aleksandr Sobolev, Dmitrij Barinov a Sergej Pesjakov.

Sobolev v rozhovoru pro matchtv.ru přiznal, že testy nejsou ničím výjimečným. "Je to běžný postup, v klubu probíhají i antidopingové kontroly po zápasech, často se objevují i při reprezentačních zápasech. Jsme na to zvyklí," řekl útočník Spartaku Moskva.

Méně pochopení měl reprezentační trenér Valerij Karpin, kterého se na celý povyk zeptali novináři na tiskové konferenci. "V tu dobu jsem spal, takže ani nemohu prozradit podrobnosti," poznamenal stroze.

Na otázku, jak hráči reagovali na testy, odpověděl odměřeně řečnickou otázkou: "Jak byste reagovali, kdyby vás takhle vzbudili po čtvrté hodině ranní?"

Po chvíli dodal: „V životě je mnoho abnormálních věcí. V šest nebo sedm ráno už přišli, ve čtyři ale ještě ne."

Celá situace neměla zásadní vliv na proces přípravy. V úterý tým odletěl do Teheránu, aby ve čtvrtek odehrál utkání proti Íránu. Následovat bude sparing proti Iráku.

Ruská fotbalová reprezentace má momentálně stopku od FIFA a UEFA kvůli pokračující válce na Ukrajině. Rusové se snaží přesvědčit fotbalový svět, aby vrátil jejich tým do oficiálních zápasů, ale federace jednotlivých zemí se ostře staví proti. Také fotbalové kluby této země se nesmí účastnit mezinárodních soutěží. Ruským hráčům zbývá ligová soutěž a sparingy s týmy jako Írán nebo Irák. Objevily se také zmínky o tom, že Rusové budou hrát regionální mistrovství s asijskými celky.

Foto: Mohammad Ponir Hossain, Reuters

Ze souboje Bangladéš - Rusko.

V akci je v těchto dnech i tým ruských fotbalistek, které hrají jihoasijské mistrovství v Bangladéši.

Reklama

  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín