Hlavní obsah

Šéf Slavie se pustil do Duška: Rakovina? Sám se léčím. Pohrdáte lidským životem. Fuck you!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen těžko byste v posledních hodinách hledali více skloňovanou aféru, než kterou kolem své osoby rozpoutal Jaroslav Dušek. Dvaašedesátiletý herec došel v rozhovoru s moderátorem Čestmírem Strakatým k názoru, že rakovina je volba každého člověka. Jeho slova vyvolala v široké veřejnosti obrovský poprask. Stranou nezůstává ani šéf fotbalové Slavie Jaroslav Tvrdík, který s rakovinou sám bojuje.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaroslav Tvrdík sám svádí boj s rakovinou.

Článek

„A co je to rakovina? Tak se ptejme. Umřeli na rakovinu. A vy si myslíte, že ten člověk umře na rakovinu? A já si myslím, že umře na to, že nenávidí život. To vím. Ten člověk nemá rád život, nemá rád sám sebe,“ těmito slovy rozdráždil Jaroslav Dušek český mediální prostor prakticky na všech úrovních.

Z drtivé většiny schytal řadu negativních, až nenávistných reakcí, jen zřídka se na stranu herce vyznávajícího alternativní životní styl někdo postavil. Jedním z mála byl například olympijský šampion z Barcelony a lékař Lukáš Pollert. „Pan Dušek má pravdu, jenomže to nikdo slyšet nechce a každý si pro tu svou rakovinu běží v ústrety,“ má jasno třiapadesátiletý lékař.

Je však jedním z mála, který se za Duška postavil. V šoku zůstal z jeho slov i šéf fotbalové Slavie Jaroslav Tvrdík, který se zákeřnou chorobou svádí úspěšný boj.

Začátek Fantasy ligy se blíží

V sobotu startuje Fortuna liga! Už máte svůj tým? Vytvořte si ho a hrajte zdarma o zajímavé ceny na Sport.cz.

„Jsme jako Slavia partneři Donnor (dětské hemato-onkologické oddělení transplantační jednotky FN Motol) i Fuck Cancer (mladí onkologičtí pacienti). Sám se léčím. Ten, kdo dokáže říci něco podobného, pohrdá lidských životem a nerespektuje základní životní hodnoty. Nemáte srdce, Jaroslave. Fuck you.“

Proti Duškovým názorům se ohradila celá řada celebrit z hereckých i politických kruhů a široké veřejnosti.

Reklama

  Bayern - Real Madrid dnes 21 : 00
20240430T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Real Madrid
Bayern vs. Real Madrid
Bayern
Real Madrid