Hlavní obsah

Selfie s moderátory i výpadek paměti. Nadšení příznivci an-Nasru vítali Ronalda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Asi se museli opakovaně štípat, aby se ujistili, že se nejedná o pouhý sen. Fanoušci an-Nasru, vedoucího týmu saúdskoarabské nejvyšší soutěže, za sebou mají oficiální představení zdaleka nejzvučnější posily v historii klubu. Na svém domácím stadionu totiž přivítali Cristiana Ronalda, muže, jemuž v posledních letech ležel u nohou celý fotbalový svět. „Chci činit všechny šťastnými and užít si to tu,“ prohlašovala portugalská superstar, když se procházela před zaplněnými tribunami Mrsool Park Stadium.

Foto: Ahmed Yosri, Reuters

Cristiano Ronaldo při prvním tréninku v Rijádu.

Článek
Fotogalerie

Příznivci an-Nasru byli na svých místech již v době, kdy si slavný CR7 odpykával mediální povinnosti na tiskové konferenci.

Během ní každou chvilku vyvolávali jméno muže se sedmičkou na zádech, několikrát došlo i na Ronaldovo typické zvolání, jímž pětinásobný držitel Zlatého míče slaví valnou většinu branek, které v posledních sezónách vsítil.

„Opravdu mě těší, že tady mohu být," pravil legendární útočník, než bouřlivý jásot jeho první slova před příznivci nového zaměstnavatele přerušil. Moderátoři, kteří celou událost před zaplněnými tribunami uváděli, se pak s Ronaldem poněkud komicky vyfotili na vlastní mobilní telefony, poté již přišlo na řadu podepisování míčů a jejich standardní vykopávání fanouškům. Někteří šťastlivci si tak mohli domů odnést suvenýr, podepsaný plejerem, který se během své bohaté kariéry zařadil mezi vůbec nejlepší fotbalisty historie.

Odchod dnes 37letého Ronalda z evropské scény sice vzbudil značnou vlnu kritiky a pochybností ohledně kvality soupeřů v Saúdské Arábii, sám hráč si ale negativní hlasy k tělu dle vlastních slov nepřipouští.

„Jedná se o velmi kvalitní soutěž, nezajímá mě, co si lidé myslí," vzkázal na předcházejícím setkání s médii, během něhož bylo také nastíněno, kdy může dojít k jeho tolik očekávané premiéře v novém dresu.

„Rád bych si zahrál už ve čtvrtek, pokud mě tedy kouč nasadí," odlehčil atmosféru v místnosti dobře naladěný Ronaldo. Jeho nadřízený Rudi Garcia pak neskrýval, že se na spolupráci těší. „Cristiano je legenda, jeden z nejlepších fotbalistů vůbec. S podobnými hráči se často pracuje vůbec nejlépe, už se nemůžu dočkat, až se podělíme o zkušenosti," pravil francouzský trenér.

V samém závěru setkání s fanoušky přišli na trávník také Ronaldovi potomci a partnerka Georgina. Portugalský forvard se poté s přítomnými příznivci, kterých dorazilo asi 25 tisíc, rozloučil frází v arabštině – neodpustil si ale malé faux pas, jelikož její znění mu musela připomenout moderátorka. Celou situaci oba zúčastnění zvládli se širokým úsměvem na tváři, nadšení fandové an-Nasru ale každopádně musí doufat, že při čtvrtečním debutu budou Ronaldovi sloužit nohy o mnoho lépe, než paměť.

Reklama

Související témata:
Prezentace