Hlavní obsah

Šílenství na hřišti. Argentinská okopávaná měla k fotbalu daleko

Buenos Aires/Praha

Je tohle ještě fotbal? Pětačtyřicet vteřin sportovní hrůzy předvedli fotbalisté klubů Almagro a Central Cordoba během nedělního semifinále play off druhé nejvyšší argentinské soutěže. Během prvního poločasu na hřišti vzplály emoce, což vedlo k vzájemnému okopávání, několika faulům i zbytečným simulacím. Domácí hráč vyfasoval za své počínání červenou kartu a málem došlo i k napadení sudího.

Foto: Sport.cz

Fotbalisté argentinských klubů Almagro a Central Cordoba debatují se sudím během utkání play off druhé nejvyšší argentinské soutěže.

Článek

Domácí Almagro během semifinálové odvety o postup do nejvyšší argentinské soutěže dohánělo ztrátu 1:2 z předchozího utkání. Když hosté vsítili branku na 1:0, na hřišti začalo být pořádné horko.

Míč poskakoval mezi hráči, skluz střídal skluz a vše vyústilo až v několik teatrálních pádů. Pomyslnou třešničku na dortu dal celé komedii na trávníku domácí hráč, který běžel k sudímu protestovat proti jeho rozhodnutí udělit jednomu z fotbalistů červenou kartu. Když dobíhal k hlavnímu arbitrovi, zavadil o jeho loket a skácel se k zemi. Snad proto, aby rozhodčí sám sebe vyloučil.

Domácí šli do deseti. Zápas se jim ale i tak o tři minuty později podařilo zdramatizovat. Na postup to ale nakonec nestačilo. Utkání rozhodl ve třetí minutě nastavení hráč Cordoby, jehož tým po divokém zápase postoupil do finále play off, kde se porve o postup do argentinské Superligy.

Reklama

Související témata: