Hlavní obsah

Škorpilův proslov k Nezmarovi a spol. se stal hitem internetu!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestnáct gólů (8:8), v akci známé tváře z umělecké branže i někdejší fotbalové hvězdy. Parádní zápas, skvělé počasí. Ale především šek na 120 tisíc korun pro rodiče těžce postiženého Vašíka. Takové bylo v kostce sobotní odpoledne na stadionu Liberce u Nisy, kde se odehrálo charitativní utkání mezi legendami Slovanu Liberec a Realu Top Praha. Duel měl úsměvnou předehru, která se rázem stala hitem internetu. A sice proslov legendárního kouče Ladislava Škorpila (viz video).

Foto: Marek Sekáč

Tomáš Janů (vlevo) stíhá Jana Nezmara během charitativního utkání v Liberci.

Článek
Fotogalerie

V kabině Slovanu sedí jeho bývalí hráči včetně Jiřího Štajnera, Jana Nezmara nebo Tomáše Janů. Všichni visí na rtech 77letého trenéra Ladislava Škorpila, se kterým mnozí z nich v roce 2002 získali pro Liberec historický první mistrovský titul. Promlouvá k nim pár minut před exhibičním duelem svým typickým humorem.

„Cílem tohoto setkání také je, aby se vám nic nestalo. Těm, kteří tíž chápou, jsem dřív používal přirovnání na sex, to pak chápal skoro každej. Budete zkrátka šetřit pohybem. Přes tuto oblast jsem vás dokázal také chránit před novináři, když se do mě pustili, co jsme to hráli. Odpověděl jsem otázkou: a vy taky souložíte pokaždé první ligu? A stejně doma i venku?," pronesl mimo jiné Škorpil.

Hráči si vzali jeho slova k srdci, do jednoho „přežili" ve zdraví. Tempo nepřepálili, i tak diváky bavili hezkými akcemi. Nejvyšší rychlost zařadil pouze biatlonista Michal Krčmář v triku Realu Top Praha, a občas Jan Nezmar, který se blýskl několika góly. Za oba týmy, neboť druhou půli odehrál za Real Top Praha.

Několik stovek diváků mohlo vidět v akci také fotbalového komentátora Jaromíra Bosáka, bývalého stopera Sparty Milana Fukala, někdejšího záložníka Slavie Radka Bejbla nebo exsparťana Marka Matějovského. V dresu Slovanu zase Miroslava Holeňáka, Petra Papouška, Pavla Čapka, Martina Čupra nebo Petra Johanu.

Především se však v sobotu u Nisy pomohlo dobré věci. Šek na 120 tisíc korun, které se vybraly na vstupném, byl předán rodičům malého Vašíka, jehož život byl poznamenán krvácením do mozku, což mělo za následek dětskou mozkovou obrnu.

„S Realem Top Praha děláme od jeho vzniku adresnou charitu. V našem kádru se střídají známá jména - bývalí sportovci, umělci, celkem jsme za sedmnáct let vybrali sedmatřicet milionů korun. Peníze předáváme na hřišti šekem rodičům dětí, které neměly štěstí, jako třeba já, aby si mohly zahrát například jako teď v Liberci proti borcům, kteří stáli proti AC Milán nebo Liverpoolu, a vůbec se Slovanem dosáhli neskutečné úspěchy," řekl velký fanoušek Slovanu herec Ladislav Hampl alias Jarmil z Okresního přeboru.

Reklama

Související témata: