Hlavní obsah

Střelecká exploze! Budoucí posila Manchesteru City rozjela gólostroj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fantastický střelecký počin. Argentinskému útočníku Julianu Álvarezovi se během duelu River Plate – Allianza Lima povedlo vstřelit hned dva hattricky, dohromady tedy šest gólů. Dvaadvacetiletý forvard se touto chloubou zapsal do historie argentinského týmu, navíc se stal druhým hráčem v historii jihoamerické soutěže Copa Libertadores, který se prosadil šestkrát v jediném duelu.

Foto: Manuel Cortina

Julian Álvarez během jediného zápasu nasázel šest gólů.

Článek

Tohle se nepovede každý den. Skupinový souboj jihoamerické fotbalové soutěže Copa Libertadores mezi týmy River Plate a Allianza Lima nabídl hned devět gólů (8:1). Z vítězství se nakonec radoval argentinský velkoklub, tedy River Plate, který výrazně těžil i ze střelecké produkce útočníka Juliana Álvareze.

Dvaadvacetiletý forvard se poprvé do střeleckých statistik zapsal již v 15. minutě, to ale nebylo zdaleka vše. Po konci prvního poločasu na světelné tabuli svítil výsledek 3:0, třikrát se totiž prosadil právě Álvarez, který během 26 minut stačil nasázet hattrick. Mimořádná střelecká exploze ale pokračovala i v dalších pětačtyřiceti minutách.

Rodák z Calchínu si do druhého dějství schoval další tři góly, dohromady tedy nastřílel hned šest branek. Dva hattricky v jediném duelu znamenalo zápis do historie argentinského klubu River Plate. Ani během 121 let od založení klubu se to žádnému dalšímu hráči nepovedlo. Álvarez zároveň napodobil Juana Carlose Sáncheze, který v roce 1985 jako první hráč v historii Copa Libertadores vstřelil šest branek.

Na fantastickou produktivitu si určitě nestěžuje ani anglický Manchester City, který si již v lednu zajistil služby argentinského forvarda pro další sezony. Álvarez sice letošní ročník dohraje v River Plate, od toho dalšího by ale výrazně mohl konkurovat i další ofenzivní posile Erlingu Haalandovi. Trenér Citizens Pep Guardiola to bude mít při skládání sestavy hodně složité.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články