Hlavní obsah

Suárez zase soptil. Favoritovy naděje se proměnily v trosky

Philadelphia

Už se rozcvičoval, ale do hry nezasáhl. Luis Suárez byl vzteky bez sebe, těžce se smiřoval s faktem, že fotbalisté Uruguaye na Copa América po prohře 0:1 s Venezuelou končí. Čeká je už jen zápas s již také vyřazenou Jamajkou. A cesta domů...

Suárez soptil na uruguayské lavičce.

 
Článek
Fotogalerie

Gól Venezuelana Rondona proti Uruguayi.

Venezuela vedla od 36. minuty, Salomón Rondón dopravil do sítě míč, který se odrazil od břevna po vychytralém pokusu Alejandra Guerry a zákroku brankáře Fernanda Muslery.

Favorizovaní Uruguayci k zachování naděje potřebovali alespoň vyrovnat, což se nedařilo. Necelou čtvrthodinu před koncem se začal rozcvičovat Luis Suárez. Do prvního zápasu s Mexikem jej nepustilo svalové zranění, kouč Óscar Tabárez s ním nepočítal ani pro druhé utkání, ale hvězda Barcelony nevydržela nečinně sedět. Jak ukazuje video, těžce pak nesla, když se při posledním střídání týmu na ni nedostalo. Zlobnými pohledy se obracel na trenéra, zatímco postupové naděje jeho týmu se měnily v trosky.

Tabárez po střetnutí zopakoval, že Suárez hrát pro zranění vskutku nemohl. Uruguayský útočník tak po předloňském MS v Brazílii, po němž dostal trest za hryznutí Itala Giorgia Chielliniho, zažil na vrcholné mezinárodní akci další truchlivou chvíli.

Venezuela poprvé v historii turnaje zvítězila dvakrát za sebou. Jistou účast ve vyřazovací fázi má ze skupiny C po výhře nad Jamajkou už také Mexiko.

Reklama

Související témata: