Hlavní obsah

Tanečky, zmatek, gól. Podívejte se na nejbizarnější volný kop v historii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jokohama/Praha

Variant rozehrání volného kopu je několik. V poslední době se už běžně stává, že si jeden z obránců lehne za zeď, aby zablokoval případnou přízemní střelu. To, co vymysleli hráči středoškolského japonského týmu však nemá obdoby. Jejich taneček se na internetu stává virálním a kdo ví, třeba ho někdy vyzkoušejí i známější kluby.

Foto: @TysdalTyler, Twitter

Unikátní volný kop.

Článek

Parádní kousek předvedli hráči středoškolského japonského týmu Takagawa Gakuen z Jamaguči proti týmu Star Ridge z Išikawy na stadionu Nippatsu Mitzusawa v Jokohamě. Při čekání na rozehrání volného kopu z pravého křídla utvořila pětice hráčů kruh, chytila se za ruce a začala poskakovat.

Obránci soupeře byli dokonale zmatení a nevěděli, co si počít. Stáli v řadě a čekali. Když se hráč Gakuenu přiblížil k míči, aby rozehrál, „tančící" pětice se rozprchla směrem k brance.

Jeden z ní zřejmě hlavičkou nasměroval balon do sítě. Na světě byla neobvyklá, ale efektivní akce. Tým Takagawa Gakuen nakonec zvítězil 4:2 a postoupil do stého ročníků japonského národního turnaje středních škol.

Reklama

Související témata: