Hlavní obsah

Trapas na galavečeru FIFA. Mourinho odešel z pódia uprostřed rozhovoru

Milán/Praha

Typický Mourinho. Nejlepším fotbalistou roku podle federace FIFA byl v pondělí na galavečeru v milánském divadle La Scala vyhlášen útočník Lionel Messi z Barcelony. O rozruch během akce se však postaral svérázný kouč José Mourinho, který představoval hostům jedno z ocenění. Jeho rozhovor s moderátorkou totiž nedopadl vůbec podle představ. Portugalský kouč ho ani nedokončil a odešel z pódia.

Foto: Flavio Lo Scalzo, Reuters

José Mourinho pózuje fotografům na galavečeru FIFA v milánském divadle La Scala.

Článek

Na galavečeru FIFA se ukázaly největší hvězdy současného fotbalového světa včetně Lionela Messiho, Virgila van Dijka, Kyliana Mbappého, Jürgena Kloppa, Sergia Ramose, Luky Modriče a mnoha dalších.

Nechyběl ani známý portugalský stratég Mourinho, který je po vyhazovu z Manchesteru United doposud bez angažmá.

Uznávaný trenér, který v současnosti pracuje pro televizní stanici Sky Sports jako fotbalový odborník, uváděl před publikem jednu z předávaných cen. Pak přišel na řadu rozhovor a pohledná moderátorka se vytasila hned na úvod s podivnou otázkou.

„Představte si, že jste v blízké budoucnosti a lidstvo objevilo život na jiných planetách. A hrálo by se něco jako meziplanetární mistrovství," uvedla moderátorka zdlouhavě svou otázku a výraz obávaného bouřliváka fotbalových laviček hovořil za vše.

„Dokážete si představit, kdo by byl nejlepším koučem pro výběr planety Země?" dostala se žena konečně k dotazu a šestapadesátiletý rodák ze Setúbalu se rozhlížel po divadle. „Trenéři bez práce: já, Fabio Capello, Zenga a další, ale já jsem kandidát," řekl těsně předtím, než opustil tazatelku a nechal ji na pódiu osamocenou tváří v tvář trapnému momentu.

„Ok, děkuji za upřímnost, měl byste tu zůstat! Proč chcete odejít?" pokřikovala ještě žena na Mourinha mizícího za oponou a všem bylo jasné, že tahle vsuvka se moc nepovedla.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín