Hlavní obsah

Třetiligový klub vytasil slovenské eso! Angažoval bývalého hráče Chelsea

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nastupoval v Chelsea, hrál za slovenskou reprezentaci, byl i na mistrovství světa i EURO. Teď má zkušený záložník Miroslav Stoch za sebou další premiéru. V České fotbalové lize nastoupil za pražský Motorlet a slavil výhru 3:1. „Byl to jeho první zápas v soutěži, mistrák dlouho nehrál a navíc byl těžký terén. Jeho nasazení mělo určitě smysl, kluci vedle něj ožili," chválil posilu Martin Poustka, někdejší kouč Slavie a momentálně trenér celku z pražských Jinonic.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slovenský záložník Miroslav Stoch hrál naposledy nejvyššíí soutěž za Liberec, nyní zkouší štěstí ve třetí lize.

Článek

Zkušený záložník trénoval s Motorletem už v létě před rokem. Tehdy po jeho službách sáhl prvoligový Liberec. Po sezoně ale nedošlo k prodloužení spolupráce a Stoch opět nabíral formu v třetiligovém klubu.

„Miňo měl i teď nějaké nabídky, ale má syna v předškolním věku, o všem přemýšlel. A nakonec se s nikým nedohodl. Motorlet znal, líbilo se mu, jaká je tu parta, takže když mu žádné jednání nedopadlo, ani jsme ho nemuseli přesvědčovat a dohodli jsme se s ním," těší trenéra, který už před rokem básnil o tom, že by Stocha ve svém týmu rád jednou přivítal.

Který hráč Slavie byl nespravedlivě opomenut v nominaci? Diskutujeme v Přímáku...Video: Sport.cz

Teď se mu přání splnilo. Při dotazu, zda měl známý hráč se zkušenostmi z dresu londýnské Chelsea i slovenské reprezentace nějaké speciální požadavky, se kouč jen usmál.

„Ani žádné úlevy nechtěl. Naopak. Od srpna s námi pořád trénoval. Myslím, že jeho angažmá je zpestřením pro celou soutěž. Už se těším, až nám předvede nějakou povedenou pumelici a vstřelí nádherný gól," dodává Poustka na adresu bývalého hráče Slavie, jenž působil také v Nizozemsku, Turecku, Řecku, ve Spojených arabských emirátech i Polsku. Během svého angažmá ve Fenerbahce Istanbul získal trofej Ference Puskáse FIFA za Gól roku 2012 (viz. video).

Reklama