Hlavní obsah

Třináct měsíců po Maradonově smrti zemřel jeho mladší bratr Hugo

Třináct měsíců po smrti legendárního fotbalisty Diega Maradony zemřel mladší bratr argentinské ikony Hugo. Někdejší Diegův klub SSC Neapol potvrdil informace italských médií, že Hugo Maradona dnes podlehl v 52 letech infarktu.

Foto: Profimedia.cz

Třináct měsíců po smrti legendárního fotbalisty Diega Maradony zemřel mladší bratr argentinské ikony Hugo

Článek

Hugo Maradona byl stejně jako jeho slavnější sourozenec fotbalista. Dokonce byl dorosteneckým reprezentantem a účastníkem mistrovství světa hráčů do 16 let, v dalších kategoriích už se ale do národního týmu nedostal.

V Evropě ale působil například v Rapidu Vídeň, Ascoli či ve Vallecanu, v 90. letech se výrazněji prosadil v Japonsku. Po hráčské kariéře krátce pracoval jako trenér v Portoriku, načež se vrátil do Evropy a v oblasti Neapole pracoval v mládežnických a amatérských klubech. V Itálii také zemřel.

Diego Maradona hrál za Neapol v letech 1984 až 1991, vyhrál s ní dva tituly a Pohár UEFA a stal se klubovou legendou. Působil i v Boca juniors, Barceloně či Seville, poté se dal na trenérskou dráhu. Zdravotními problémy sužovaný mistr světa z roku 1986 zemřel 25. listopadu 2020 měsíc po šedesátých narozeninách na srdeční zástavu.

Reklama