Hlavní obsah

Mexiko - Jamajka 3:0Ve finále Zlatého poháru se utkají fotbalisté Mexika a Panamy

O titul fotbalového mistra Severní a Střední Ameriky se utkají Mexiko a Panama. Mexičané v semifinále Zlatého poháru porazili Jamajku 3:0, Panama vyřadila domácí obhájce titulu z USA po penaltovém rozstřelu. Finále je na programu v noci na pondělí středoevropského času v Inglewoodu, Mexiko by devátým titulem vylepšilo vlastní rekord.

Článek

Mexičany poslal ve středu v Paradise do vedení už po 80 sekundách Henry Martín. Ještě do poločasu pojistil vedení z přímého kopu Luis Chávez, výhru "El Tri" stvrdil v nastavení Roberto Alvarado. Svěřenci prozatímního trenéra Jaimeho Lozana postoupili do finále šampionátu zóny CONCACAF pojedenácté, předloni podlehli v prodloužení týmu USA.

Američané se mohli případným triumfem dotáhnout v počtu titulů na Mexiko, ale v semifinále s Panamou tahali za kratší konec. V základní hrací době diváci branku neviděli, v prodloužení otevřel skóre Ivan Anderson z Panamy, ale o šest minut později vyrovnal Jesús Ferreira.

Penalty rozhodla šestá série, v níž nejprve Orlando Mosquera chytil pokus Cristiana Roldana a vzápětí poslal Panamu potřetí v historii do finále Adalberto Carrasquilla. Američané tak na rozdíl od čtvrtfinále s Kanadou v penaltách neuspěli a poprvé od roku 2015 si nezahrají o zlato.

Zlatý pohár, fotbalové mistrovství Severní a Střední Ameriky - semifinále:
Panama - USA 1:1 po prodl. (0:0, 0:0), na pen. 5:4
Branky: 99. Anderson - 105. Ferreira.
Mexiko - Jamajka 3:0 (2:0)
Branky: 2. Martín, 30. Chávez 30, 90.+3. Alvarado.

Reklama

Související témata:
  Bayern - Real Madrid dnes 21 : 00
20240430T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Real Madrid
Bayern vs. Real Madrid
Bayern
Real Madrid