Hlavní obsah

VIDEO: Dřevák, nebo jen fotbalistova ležérnost? Brazilec spálil takřka nemožné

Byla to šance, z níž by většina fotbalistů uklízela míč bez potíží do sítě. Lahůdkový balón do šestnáctky, prázdná brána a v okolí nikdo z protihráčů. Gól domácího Atlétika Paranaense v duelu Poháru osvoboditelů proti peruánskému šampiónovi Universitario de Deportes visel doslova na vlásku, přesto fanoušci brazilského celku nejásali. Útočník Éderson totiž v koncovce trestuhodně selhal.

Brazilec Éderson netrefil zcela prázdnou bránu.

 
Článek

Za stavu 1:0 dostal Coutinho parádní přihrávku za obranu. Kličkou obešel i vyběhnuvšího gólmana Carvalla a ačkoliv mu poté balón utekl od nohy, nemusel truchlit. Na nabíhajícího Édersona zívala opuštěná brána a domácí se už chystali na gólové oslavy.

Jenže pětadvacetiletý útočník situaci možná trochu podcenil, v každém případě měl mušku vychýlenou a míč skončil k překvapení všech vedle levé tyče.

Přesto se Atlético už o výhru připravit nenechalo. Po změně stran nejprve upravil na 2:0 Felipe a pět minut před koncem pak napravil své zaváhání Éderson, jenž uzavřel po chybě brankáře skóre na konečných 3:0.

Parananense drží dvě kola před koncem v čtyřčlenné skupině první příčku. Universitario je bez jediného bodu poslední. Do osmifinále soutěže postoupí nejlepší dva týmy.

Reklama

Související témata: