Hlavní obsah

VIDEO: Hanba! Fotbalisté Arsenalu Sarandí napadli přímo na trávníku policisty

Roztržkou mezi fotbalisty argentinského celku Arsenal Sarandí a brazilskou policií přímo na hřišti skončil středeční zápas Poháru osvoboditelů v Belo Horizonte. Čtyři hráči byli zadrženi a předvedeni k výslechu. Už předtím měli hráči Arsenalu rozkol a šarvátku s domácími borci. Obvinění se ale nakonec hříšníci vyhnuli, vedení klubu za ně zaplatilo pokutu 20 tisíc dolarů.

Fotbalisté Arsenalu Sarandí se prali s brazilskou policií.

 
Článek

Hostující fotbalisté i členové realizačního týmu Arsenalu po prohře 2:5 s Atlétikem Mineiro šli diskutovat s rozhodčími, které policisté chránili obušky i štíty. Připravené měli podle televizních záběrů i brokovnice s gumovými projektily, ty však nepoužili.

Dva policisté a jeden novinář utrpěli lehčí zranění. Ředitel Mineira Eduardo Maluf médiím řekl, že hostující tým navíc zničil šatnu a škody bude chtít po Arsenalu uhradit.

"Přijeli sem bojovat. Jejich defenzivní záložníci kopali naše hráče, i když neměli míč," postěžoval si kouč Mineira Cuca. V kádru má i někdejší brazilskou hvězdu Ronaldinha, bývalý nejlepší fotbalista světa přispěl k výře dvěma góly.

Mineiro po pěti zápasech vede svou skupinu s plným počtem bodů a už má jistý postup. Arsenal je zatím na třetím nepostupovém místě.

Reklama

Související témata: