Hlavní obsah

VIDEO: Jen pro otrlé! Fotbalista si držel skoro ulomenou nohu a řval bolestí

SANTA FE/PRAHA

Je to hrozivý záběr. Rozhodně ne pro slabší nátury. Zvažte, zda-li se na něj podíváte. Bolestí křičící Marcelo Sarmiento, fotbalista argentinského Uniónu de Santa Fe seděl a zoufale si držel nohu v nepřirozené poloze. A aby také ne. Po souboji, který na první pohled zase až tak děsivě nevypadal, měl zlomenou lýtkovou i holenní kost. Hrůza. Bolest to musela být šílená.

Ošklivý faul v argentinské lize

Článek

Děs zavládl mezi aktéry utkání argentinské ligy, v němž se hosté - Newells Old Boys - ukázali jako příkladní řezníci. Celkem v zápase dostali tři červené karty.

„Marcelo se okamžitě podrobil operaci,“ zprostředkovalo vedení klubu informace z nemocnice, kam se pak za hráčem vydali novináři a nalezli ho už v podstatně klidnějším stavu.

„Na to, jak to vypadalo, už to není tak zlé. Děkuji všem za morální podporu, pomáhá mi to, abych se z toho dostal. Je důležité být silný psychicky, pak se zdaří vše, snad se povede i brzký návrat,“ říkal dvaatřicetiletý záložník.

Někteří fandové si ho možná pamatují i z účinkování v Evropě (mj. Loveč a Larissa). Pro něj osudný souboj se odehrál za stavu 1:0 pro jeho tým. Fabian Muňoz šel do soupeře zepředu, zdánlivě aspoň trochu férově, ale o to důrazněji.

Následky byly děsivé. I viník to viděl, hned se omlouval. "To se ve fotbale stává, nebyl v tom úmysl, nemá cenu se  tím zabývat," komentoval vzájemný střet smířlivě Sarmiento, který situaci viděl i z televizního záznamu. "Nešlo se tomu vyhnout, na obrazovkách to běželo pořád."

Hosté pak i bez dvou vyloučených vyrovnali, ale červenou kartu dostal další jejich hráč a domácí si pak zajistili z penalty vítězný gól na 2:1.

Reklama

Související témata:
  Bayern - Real Madrid dnes 21 : 00
20240430T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Real Madrid
Bayern vs. Real Madrid
Bayern
Real Madrid