Hlavní obsah

VIDEO: Strach o vycházející hvězdu. Spoluhráč Bonyho Wilfrieda zůstal nehnutě ležet na hřišti

Yaoundé

Prožívá skvělý rok. Na mistrovství světa v Brazílii zářil, v létě se dočkal přestupu do hvězdami nabitého Paris St. Germain, na zářijový kvalifikační duel Poháru afrických národů s Kamerunem ale nebude vzpomínat v dobrém. Fotbalista Pobřeží slonoviny Serge Aurier reprezentující Pobřeží slonoviny zůstal po srážce hlavou nehnutě ležet v pokutovém území a fanoušci trnuli hrůzou.

Zneklidňující scéna v duelu Kamerunu s Pobřežím slonoviny.

 
Článek

Slonům, za které hrál i bývalý sparťanský útočník Bony Wilfried, se utkání v Yaoundé nevydařilo. Domácímu Kamerunu podlehli 1:4, více než výsledek jej ale po zápase trápil zdravotní stav talentovaného Auriera.

K zneklidňující scéně došlo v 56. minutě. Kamerunci zahráli rohový kop a Aurier chtěl odhlavičkovat míč z vlastní šestnáctky. V souboji se ale hlavou střetl s domácím útočníkem Stephanem M´Biou a skácel se na trávník, kde zůstal nehybně ležet. Na hřiště za gestikulace všech akétů včetně rozhodčího okamžitě vběhli lékaři, kteří Auriera dopravili na nosítkách do kabiny a následně odvezli na vyšetření.

Fotbalová asociace Pobřeží slonoviny vydala po zápase oficiální prohlášení o tom, že Aurier upadl do bezvědomí, ale jeho tělo se nezmítalo v křečích. To však nebyla úplně pravda. Záběry odhalily, jak se Aurier na zemi třásl.

Podle posledních zpráv to naštěstí vypadá, že zranění jednadvacetiletého beka nebude vážné. "Ztratil na okamžik vědomí, ale není to nic vážného," komentoval kouč Slonů Herve Renard zranění Auriera, který s jistotou vynechá sobotní duel Ligue 1 na půdě Rennes.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Zlín dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín