Hlavní obsah

VIDEO: Tenhle Iker patří Barceloně a střílí góly. Inspiroval ho snad Ibrahimovic?

Barcelona/Praha

Brankář Iker Casillas je ikonou Realu Madrid, dres nesmiřitelného rivala Barcelony obléká zase Iker Merino, jehož úkolem je na rozdíl od fotbalově mnohem vyzrálejšího a slavnějšího jmenovce góly dávat. A že už toho s míčem umí, i když mu je teprve devět let! Jeho nádherná střela nůžkami byla televizí katalánského klubu prezentována jako nejhezčí trefa týdne.

Iker, střelec Barcelony.

 
Článek

Barcelona ve své proslulé akademii La Masia sdružuje fotbalové talenty už od útlého věku, například argentinskou hvězdu Lionela Messiho nebo mistra světa i Evropy Španěla Andrése Iniestu získala v jejich 12 letech. Drobný Iker Merino však jako by si při zakončení nevzal příklad z obou současných opor Barcy, ale nechal se spíš inspirovat stylem někdejšího útočníka katalánského velkoklubu Zlatana Ibrahimovice, v současnosti hráče Paris St. Germain.

Vytáhlý švédský kanonýr se loni v listopadu v přátelském utkání proti Anglii (4:2) zapsal do povědomí spektakulárními nůžkami z prostoru daleko za velkým vápnem. Trenér poražených hostů Roy Hodgson později označil Ibrahimovicovu trefu za umělecké dílo.

Reklama

Související témata:
  1 : 0 Dortmund - PSG 1 : 0 dohráno
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG