Hlavní obsah

Žádná Barcelona ani Saúdská Arábie, Messi zamíří do Miami

Aktualizováno

Kapitán argentinských fotbalových světových šampionů Lionel Messi bude po odchodu z mistrovského Paris St. Germain hrát za Inter Miami, informuje BBC či španělský list Marca. Sedminásobný nejlepší fotbalista světa se rozhodl pro angažmá v zámořské lize MLS místo návratu do Barcelony či lukrativní nabídky ze saúdskoarabského al-Hilálu, který mu údajně nabízel smlouvu na 400 milionů dolarů (8,5 miliardy korun) ročně.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Lionel Messi vyráží za novou výzvou...

Článek
Fotogalerie

Pětatřicetiletého kanonýra nakonec zlákal Inter Miami, jehož spolumajitelem je bývalá anglická fotbalová hvězda David Beckham. "Už je rozhodnuto. Do Barcelony se nevrátím, půjdu do Interu Miami," řekl Messi ve středu večer v rozhovoru pro španělské listy El Mundo Deportivo a Sport. "Ještě to není úplně uzavřené, zbývá pár věcí, ale rozhodl jsem se pokračovat."

Podle BBC bude součástí Messiho smlouvy na Floridě i sponzorská spolupráce s firmami, jako jsou Adidas a Apple. V Miami už má argentinský hráč dům, který dosud pronajímal.

Messiho otec a zároveň agent Jorge se tento týden sešel s předsedou Barcelony Joanem Laportou a novinářům řekl, že jeho syn touží po návratu na Camp Nou, kde strávil celou profesionální kariéru až do předloňského přestupu do PSG. Podle BBC však tato možnost ztroskotala na omezeních, která katalánskému klubu stanoví finanční fair play.

Messi hrál za Barcelonu 17 sezon a je jejím nejlepším střelcem. S klubem získal 35 trofejí v čele se čtyřmi triumfy v Lize mistrů.

Nenapodobí Cristiana Ronalda či Karima Benzemu, kteří po úspěšných letech v Evropě kývli na štědré nabídky ze Saúdské Arábie.

Reklama

Související témata: