Hlavní obsah

Ze smolaře století je hrdina! Uklouzl při rozhodující penaltě, pak spěchal slavit

Rio de Janeiro/Praha

Málem byl za smolaře století, kterému se mohl smát celý svět. Záložník Thiago Neves měl ale kliku a je za hrdinu. Ve finále Brazilského poháru totiž při rozhodující penaltě uklouzl, míč ale z jeho kopačky zapadl přesně pod břevno a radost Cruzeira mohla začít. Hosté se sice vehementně snažili upozornit na to, že při penaltě zahrál v pádu zmíněný hráč míč dvakrát, ale všechny protesty byly marné.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Finále Brazilského poháru rozhodla kuriózní penaltaVideo: sntv

 
Článek

Napínavější duel si snad pořadatelé pohárové soutěže v Brazílii nemohli přát. Duel mezi Cruzeirem a Flamengem dospěl až k penaltovému rozstřelu. V páté sérii měl na noze rozhodnutí dvaatřicetiletý záložník Neves. Soustředil se na rozběh a prásk! Míč letí pod břevno a končí v síti - je rozhodnuto. Cruzeiro slaví, poražení se sbíhají k sudímu a protestují.

Proč? Opakované záběry vše rozklíčují. Střelec totiž před zahráním penalty uklouzl a míč vlastně zahrával v pádu. Hráči Flamenga mávali před sudím zdviženými dvěma prsty, aby mu dali najevo, že exekutor penalty ťukl nejdříve do míče druhou nohou. Pak by branka nemohla platit. Sudí byl ale neoblomný. Gól platil a tak je Neves místo za smolaře století za hrdinu.

Reklama

Související témata: