Hlavní obsah

Zidane prý chtěl předloni trénovat fotbalisty Francie

Paříž

Bývalý slavný záložník Zinedine Zidane se po předloňském mistrovství Evropy ucházel o místo trenéra francouzské fotbalové reprezentace. Tehdejší prezident svazu Noël Le Graët ho však kvůli nedostatku zkušeností neangažoval.

Foto: Vincent West, Reuters

Asistent trenéra Realu Madrid Zinedine Zidane (uprostřed).

Článek

Odcházejícího Laurenta Blanca nakonec na lavičce nahradil Didier Deschamps, který jako kapitán dovedl národní tým se Zidanem a Blancem v sestavě k triumfům na světovém šampionátu v roce 1998 a na Euru o dva roky později.

"Zinedine mě požádal o schůzku a o místo se zajímal. Bylo vidět, že po něm moc toužil," napsal Le Graët v knize, jejíž část dnes citoval magazín France Football. "Ale ještě nepřišel jeho čas. Potřeboval nasbírat zkušenosti prací v klubu," přidal funkcionář.

Vítěz Zlatého míče se proto loni stal asistentem Carla Ancelottiho v Realu Madrid, z francouzské reprezentace však jeho jméno nezmizelo. Zidanův syn Enzo byl povolán do národního týmu do 19 let a pozvánku do výběru hráčů do 16 let dostal i mladší syn Luca.

Reklama

Související témata:
  0 : 2 AS Řím - Leverkusen 0 : 2 dohráno
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.