Hlavní obsah

Žlutá karta, která nemá obdoby! Hráč chtěl míčem trefit dron, u sudího mu to neprošlo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velezkušený fotbalový obránce Fernando Marcal obdržel během své bohaté kariéry celou řadu žlutých karet, na tu ze zápasu Botafoga proti Goiasi zcela jistě jen tak nezapomene. Třiatřicetiletý Brazilec se v přerušené hře snažil míčem trefit poletující dron nad hrací plochou, u sudího si za to vysloužil žlutý trest za nesportovní chování.

Foto: Vitor Silva/Botafogo

Fernando Marcal v dresu brazilského Botafoga.

Článek

Vyhrocený duel brazilské nejvyšší soutěže mezi Goiasem a Botafogem (0:1) sice nabídl jedinou branku, mnohem víc ale zaujalo neustálé přerušování, a hlavně celá řada žlutých karet. Jednu z nich si pěkně zblízka prohlédl i hostující obránce Fernando Marcal, který během ošetřování spoluhráče Adryelsona zkoušel míčem trefit nad sebou poletující dron, což se u sudího setkalo s nepochopením.

Třiatřicetiletý Brazilec nejen, že „nezvaného návštěvníka" nedokázal trefit, navíc si u rozhodčího vysloužil žlutou kartu, která se jistě zapíše mezi ty nejbizarnější v celé fotbalové historii. Pro kapitána Botafoga se jednalo o třetí žluté napomenutí v sezoně, což znamená, že bude muset vynechat nadcházející duel proti Palmeiras.

Záběry se okamžitě začaly šířit i na sociálních sítích, kde se jimi baví tisíce lidí. „Nikdy nezapomenu na scénu, kdy se hráči shromáždili kolem rozhodčího a vedle nich stál Marcal, který zkoušel míčem trefit dron," bavil se jeden z uživatelů Twitteru. „Fotbal nabízí všechno. Byl by to ještě vtipnější moment, kdyby to ale neznamenalo suspendování na další zápas," navázal na něj další člověk.

Reklama

Související témata: