Hlavní obsah

Žlutou kartu obrátil proti rozhodčímu? Známá osobnost trendem pobavila internet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odmítnout od rozhodčího žlutou kartu? A obrátit ji proti němu? V normálním fotbalovém světě samozřejmě věc nemožná, nicméně v zápasech, kde samotný fotbal není na prvním místě, už to reálné je. A přesně tak se stalo na jednom z charitativních utkání, kde známé zahraniční osobnosti, převážně cílící na mladé publikum, sehráli vzájemné klání. A diváci se u něho narámně bavili.

Foto: Ian Walton, Reuters

Ilustrační snímek.

Článek

Na londýnském stadionu anglického West Hamu, který čítá kapacitu kolem 80 000 míst, se přítomní fanoušci dočkali svých oblíbených hvězd z internetového prostředí v akci na trávníku. Nejzkušenější byl jednoznačně hlavní arbitr, zápas totiž odpískal bývalý rozhodčí anglické Premier League Mark Clattenburg. Výkonnostně utkání nesneslo přísnější měřítko, vtipnými záležitostmi kolem si ale publikum získalo.

Ukázkovým příkladem je moment ze 78. minuty. Britský influencer Max Fosh, kterého na sociální síti YouTube sleduje přes 2 miliony lidí, dostal po faulu na protihráče žlutou kartu. Fosh ale neváhal a začal tahat nějakou věc z kapsy. A vytáhl kartičku, kterou ukázal primárně rozhodčímu a následně celému stadionu. Přítomné diváky tento čin rozesmál a ocenili ho velkým potleskem.

Pro vysvětlení. Kartička pochází z populární americké karetní hry UNO, kde je cílem každého hráče, stejně jako třeba Čechům známější hře „prší“, zbavit se všech vylosovaných karet z rukou. Některé kartičky však mají, narozdíl od české klasiky, jiný význam. Foshem vytažená karta značí, že se po ní otáčí směr hry. V praxi to znamená, že pokud vám například soupeř nadělí povinnost si líznout dvě karty z balíčku, touto kartičkou můžete otočit směr hry a tahat z balíčku tak bude muset, pakliže nemá připravenou jinou potřebnou kartu, ten dotyčný soupeř.

A právě tato kartička je velmi populární na sociálních sítích, převážně mezi mladými. Využívají ji z legrace v nejrůznějších situacích, například v restauraci při placení, čímž přiloženou kartou jako by přenášeli zodpovědnost platby na samotného číšníka. Proto není divu, že když Fosh kartičku vytáhl na zkušeného sudího, tak se většina fanoušků začala smát. Záběry z této události nyní oblétají sociální sítě a sbírají desítky milionů zhlédnutí.

I díky tomuto virálnímu momentu se akce těší obrovské popularitě. Vybrané peníze putují do vybraných nadačních fondů zaměřené například na výzkum nemocí či podporu dětí v těžké životní situaci. Akce se konala již poněkolikáté a vynesla pokaždé několik desítek miliónů korun.

Související témata:
  0 : 0 Pardubice - Karviná 0 : 0 29. min Živě
20240519T17 : 00:00+0200
Pardubice vs. Karviná
Pardubice vs. Karviná
Pardubice
Karviná
  0 : 0 Č. Budějovice - Jablonec 0 : 0 28. min Živě
20240519T17 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Jablonec
Č. Budějovice vs. Jablonec
Č. Budějovice
Jablonec
  1 : 1 Zlín - Bohemians 1 : 1 27. min Živě
20240519T17 : 00:00+0200
Zlín vs. Bohemians
Zlín vs. Bohemians
Zlín
Bohemians
  0 : 1 Teplice - Hradec Králové 0 : 1 dohráno
20240519T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Hradec Králové
Teplice vs. Hradec Králové
Teplice
Hradec Králové
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.