Hlavní obsah

Padouši víkendu čekají na trest. Slavii může Olayinkův úlet stát titul, tvrdí Koller

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osobní zkraty zkušených hráčů, které ovlivní Zlín i Slavii. Víkendové zápasy nabídly i nesportovní zákroky zástupce Pražanů Petera Olayinky a zlínského Martina Filla. Oba fotbalisté viděli červenou kartu a o výši trestu bude ve čtvrtek rozhodovat disciplinární komise. Historicky nejlepší reprezentační střelec Jan Koller v pořadu Přímák na Sport.cz upozorňuje, že zejména pro Slavii může mít incident vážné následky.

Slavii může Olayinkův zkrat stát titul, tvrdí KollerVideo: Sport.cz

 
Článek

Ústřední postavou remízy Slavie v Liberci byl Peter Olayinka. Nejdříve byl u obou gólů svého týmu, následně ale zkratem v podstatě připravil sešívané o výhru. Útočník, jenž už má podepsanou smlouvu na příští sezonu v Crvené Zvezdě Bělehrad, atakoval v závěru normální hrací doby protihráče Gigli Ndefeho „hlavičkou". Červená karta přišla okamžitě.

„Vůbec si nedokážu představit, co mu mohl Ndefe říct, že ho tak rozzuřil. Pochopil bych to možná, kdyby prohrávali, ale takhle..." diví se v Přímáku bývalý kanonýr Jan Koller a doplňuje, že Olayinkovi se momentálně daří a je pro Slavii klíčový. „Přesně tyhle maličkosti pak rozhodují i v boji o titul," upozorňuje bývalý reprezentant.

Zbytečnost incidentu potvrzuje i druhý host pořadu, fotbalový redaktor webu Sport.cz Martin Mls. „Kdyby k momentu nedošlo a Slavia dál hrála v jedenácti, zápas by s velkou pravděpodobností dotáhla do vítězného konce," upozorňuje novinář, že Liberec v krátké přesilovce dokázal srovnat na konečných 2:2.

Rozhodčí Miroslav Zelinka komentuje penaltové situace v duelu Liberec - SlaviaVideo: O2 TV Sport

Koller tuší, že Olayinkova produktivita bude aktuálně vedoucímu týmu Fortuna ligy chybět. Nigerijský forvard posbíral v jarní části sezony už pět gólů a dvě asistence. „Slavia nemá vyloženě střelce, Olayinka ji v tomhle drží," poukazuje bývalý hráč Borrusie Dortmund.

Červenalo se i v derby na trávníku Slovácka. Hned ve druhé minutě trefil zlínský Martin Fillo kolíky stojnou nohu protihráče Stanislava Hofmanna, za což si od sudího vysloužil také červenou kartu. Fillo se přitom vrátil do sestavy poprvé od utkání se Spartou, kdy dostal během padesáti sekund za dva zbytečné fauly na polovině hřiště dvě žluté karty a putoval do sprch.

Olomoucký Mojmír Chytil se předvede na Slavii, kam v létě přestoupí. Příspěvek z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

Kromě Filla bylo v letošní ligové sezoně dvakrát vyloučeni už jen Vojtěch Smrž a Aiham Ousou. „Je to zkušený hráč, jakého Zlín v boji o záchranu potřebuje...a on takhle dvakrát za sebou selže. Neomluvitelné," myslí si Koller. Dodává, že trenérovi Zlína Pavlu Vrbovi už s problémovým záložníkem musí dojít trpělivost. „Myslím, že už asi dohrál," kroutí hlavou.

Reklama

  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články