Hlavní obsah

Peltu rozesmutnil nadvakrát. Myšlenkami jsem v Dynamu, chci nás zachránit, řekl Hellebrand

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Potvrdil, že ve fotbale zákon schválnosti občas zafunguje dokonale. V zimní pauze českobudějovického Patrika Hellebranda lanařil do Jablonce jeho majitel Miroslav Pelta, jenže 24letý šikula zůstal na jihu Čech. Severočechům pak ve vzájemném duelu vstřelil vyrovnávací gól na 1:1. Vysoké prohře 2:5 však nezabránil.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Miloš Kratochvíl z Jablonce, Patrik Hellebrand z Českých Budějovic

Článek

Na gól v této prvoligové sezoně čekal dvacet zápasů, premiérovou trefu paradoxně slavil až v Jablonci, jenž o jeho služby v zimní pauze stál. „Abych řekl pravdu, tohle jsem vůbec nevnímal. Soustředím se jen na sebe a na svůj výkon, abych co nejvíce pomohl týmu,“ okomentoval zájem sobotní soupeře Patrik Hellebrand, jemuž v červnu v Dynamu vyprší kontrakt a nový nepodepsal.

„Míra Pelta mi říkal, že jednání proběhlo, nějaký zájem tam určitě byl. Ale bylo mi sděleno, že hráč čeká na konec smlouvy a pak se rozhodne, co bude dál. Uvidíme, teď už je to tabu a počkáme do léta,“ naznačil jablonecký kouč Radoslav Látal.

„Myšlenkami jsem určitě v Dynamu, vůbec nad tím nepřemýšlím. Cíl je zachránit Dynamo v první lize – a vůbec nepřemýšlím, co bude v létě. Teď se připravíme na Olomouc a věřím, že uděláme další krok k záchraně,“ reagoval Hellebrand.

Jablonecký trenér by však o záložníka stál. A ten ve vzájemném střetnutí ukázal proč. „Samozřejmě jde o hráče typologicky pro nás. Byl nepříjemný, těžko se mu bere míč. Má nižší postavu a těžko se přes něj na míč dostává,“ vyzdvihl Látal jeho povedené driblinky.

Gólově se českobudějovický štírek blýskl v 18. minutě, kdy po rohovém kopu vyrovnal na 1:1. „Škoda, že nebyl vítězný, nebo alespoň remízový,“ poznamenal Hellebrand, jenž poslal míč za Hanušova záda placírkou svou slabší levačkou po rohovém kopu. „Viděl jsem, jak Marťa Králík prodlužoval na přední tyči a krásně mi to skočilo. Jen jsem se snažil trefit bránu levačkou a jsem rád, že to tam padlo,“ popsal.

Litoval však, že s parťáky nenavázal na úspěšný start jara, kdy Dynamo překvapivě zdolalo Ostravu 3:0. „Utkání bylo těžké, hodně bojovné. Prohráli jsme, protože Jablonec chtěl víc a šel si pro vítězství víc než my. I když jsme v poločase drželi dobrý stav 1:1. Pak jsme dostali blbý gól z rohu, potom další a bylo to 1:3. Sice jsme ještě snížili, ale bohužel jsme za chvíli inkasovali znovu. Je škoda, že jsme nevydrželi déle, protože Jablonec by byl nervóznější a nervóznější,“ uzavřel Hellebrand.

Reklama

Související témata:
Patrik Hellebrand