Hlavní obsah

Pepe, jak tohle zvládáš? žasl Ferdinand. Benjamínek a doyen přepisovali v Lize mistrů rekordy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na góly šlo v milionářské Lize mistrů o chudý večer, ovšem na rekordy byl bohatý. Ve dvou duelech padly tři góly, ale hned dva věkové rekordy. Lamine Yamal z Barcelony se stal nejmladším hráčem, který kdy nastoupil v play off nablýskané soutěže. Na opačném pólu ve stejný čas stanovil nové maximum Portugalec Pepe.

Foto: Luis Vieira, ČTK/AP

Pepe v dresu Porta hlavičkuje v zápase s Arsenalem v úvodním osmifinále Ligy mistrů. (AP Photo/Luis Vieira)

Článek

Yamal se narodil v červenci 2007, tedy téměř až tři roky poté, kdy Pepe premiérově zasáhl do vyřazovacího zápasu Champions league.

Přesto se oba zástupci rozdílných generací ještě mohou na hřišti v Lize mistrů potkat.

Pepe porazil s Portem Arsenal 1:0 a ke čtvrtfinále má po prvním zápase blíž než favorizovaný londýnský celek. A Barcelona s Yamalem v základní sestavě půjde do domácí odvety s remízou 1:1 z Neapole.

Pepe odehrál proti Arsenalu celý zápas. „Jak tohle zvládáš?“ žasl bývalý anglický reprezentant Rio Ferdinand v roli experta TNT Sports, který jako stoper ukončil profesionální kariéru ve 36 letech.

„Jemu bude v pondělí 41 let. Je úžasné vidět, jaké výkony na této úrovni předvádí. Ptal jsem se ho, jak tohle zvládá, a odpověděl mi, že je stále silný a sebevědomý. Na mentální síle v této fázi hodně záleží,“ prohlásil Ferdinand. Mimochodem už v prosinci se bývalý fotbalista Realu Madrid stal nejstarším střelcem v historii Ligy mistrů. S Arsenalem odehrál 119. zápas v soutěži.

Ve stejný čas, jen necelých dva tisíce kilometrů dál na východ v Neapoli přepsal další rekord Ligy mistrů křídelník Barcelony Lamine Yamal. Ve věku 16 let a 223 dnů se stal nejmladším hráčem v historii, který nastoupil ve vyřazovacích bojích Champions League. A v utkání byl na pravém křídle hodně vidět. Hned v úvodu měl dvě solidní šance, jediný gól Barcelony však střelil veterán Lewandowski. Deset minut před koncem nového benjamínka soutěže vystřídal Raphinha.

Reklama

Související témata:
Pepe (fotbalista)
  2 : 2 Bayern - Real Madrid 2 : 2 dohráno
20240430T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Real Madrid
Bayern vs. Real Madrid
Bayern
Real Madrid
  Dortmund - PSG dnes 21 : 00
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG