Hlavní obsah

Pět a půl hodiny bez gólu. Všechno špatně, láteřili slávisté po další ztrátě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyři zápasy, čtyři body. Situace fotbalistů Slavie ve skupině Konferenční ligy se komplikuje, červenobílí si zavařili dvěma porážkami s Kluží (doma 0:1, venku 0:2). V součtu s domácí ligou už 331 minut neskórovali a sráží je laciné góly. „Všechno špatně, jsem strašně nas*anej,“ ulevil si záložník Ondřej Lingr před kamerou České televize.

Foto: Stringer, Reuters

Yuri Matias (v červeném) z Kluže v souboji se slávisty Tarasem Kačarabou, Stanislavem Teclem a Oscarem.

Článek

Slavia zažívá chmurné týdny. Ve dvojzápase s Kluží mohla mít pocit, že uvízla v časové smyčce. Doma i v Rumunsku měla převahu a ovládla ofenzivní statistiky, přesto dvakrát prohrála. „Jsme pod dekou," přiznal Lingr po čtvrteční porážce v Kluži.

„Nechceme se vymlouvat, že máme hodně zraněných hráčů. Všichni, co jsme byli tady, jsme měli ukázat, že jsme lepší než Kluž. Přicestovalo za námi strašně moc fanoušků a další nám drží palce doma, ale nevyhráli jsme pro ně. Jsem zklamaný, je to další obrovská ztráta," vyletělo z naštvaného Lingra.

Čím to, že to s Kluží ani napodruhé nevyšlo? „Myslím, že v první půli jsme hráli velice dobře, jenže soupeř se dostane dvakrát třikrát do vápna a je z toho vždycky gól," litoval útočník Stanislav Tecl.

Poprvé slávisté inkasovali z penalty, podruhé po neuhlídaném rohu. „Přitom jsme se na rohy připravovali," smutně poznamenal obránce David Jurásek. „Měli jsme hráče lépe obsadit. Chyby k fotbalu patří, ale musíme zápas zvládnout i přes ně. Potřebujeme být silnější na míči a dotáhnout šance ke gólu. Jsem přesvědčený, že kdybychom dali gól, štěstí by se přelilo na naši stranu."

Zatím se to nestalo, Slavia se netrefila už ve třech utkáních po sobě. Poslední gól přišel druhého října v lize s Libercem (3:0), od té doby je vršovický tým na suchu. „Nejsme schopní dotlačit míč do branky, ten val se těžko prostřeluje. Nevím, co máme dělat víc," kroutil hlavou Tecl.

Foto: Stringer, Reuters

Slávista Ibrahim Traoré (27) v akci s Ciprianem Deacem (10) a Mariem Camorou.

Teď už slávisté nemají kam uhnout, bezpodmínečně potřebují zvládnout bitvu v aréně Ballkani (27. října) i podzimní pohárový epilog doma se Sivassporem (3. listopadu). „Musíme dvakrát vyhrát a doufat," trefně to shrnul Tecl.

Reklama