Hlavní obsah

Až skončím, něco po mně zůstane, tvrdil dojatý Loučka po zisku poháru

Josef PešoutSport.czPrávo

S kapitánskou páskou dovedl Luboš Loučka fotbalisty Jablonce k triumfu v Poháru České pošty. Hráč, který v klubu působí nepřetržitě od léta 2006 po příchodu z pražské Sparty, je nepostradatelnou součástí sestavy. Na pronikavý úspěch v klubových barvách čekal dlouho, o to víc si ho váží.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Luboš Loučka (vpravo) se objímá s Karlem Pitákem po vítězství ve finále Poháru České pošty.

Článek

„Jsem hlavně rád, že jsme pohárové tažení dotáhli k té trofeji. Konečně si mohu říci, že až jednou odtud odejdu nebo skončím s fotbalem, aspoň něco po mně zůstane. Ten pohár, který jsme s nadšením zvedli nad hlavu, tady za mnou prostě bude. Ale i za dalšími kluky, co jsme v Jablonci," líčil dojatě Loučka pár chvil po chomutovském finále s Mladou Boleslaví.

Těžko prý podle něj porovnávat přední umístění v ligové tabulce se ziskem poháru. „To je přece rozdíl. Byli jsme v lize druzí, atakovali jsme čelo i v dalších sezónách, ale vítězství v poháru je víc, protože jsme byli první a už nám to nikdo nevezme. To je jiný zážitek," tvrdil pracovitý fotbalista, který si pochvaloval i prostředí v dějišti finálového klání.

„V Chomutově to bylo perfektní, což nezmiňuji jen proto, že jsme tady zvítězili. Měli jsme maximální komfort ve všem hned po příjezdu na trénink, v šatně a v celém areálu. Je dobře, co se v Chomutově pro fotbal a jeho zázemí vybudovalo. Paráda," vykládal Loučka.

Z bouře v publiku si starosti nedělal

Zkušený bojovník neměl ani obavy z předčasného ukončení zápasu kvůli nepokojům fanoušků obou táborů v hledišti. „To jsem nevnímal, tyhle věci jsou záležitostí pořadatelů. Soustředil jsem se jen na fotbal. Kdyby nám někdo řekl, abychom šli ze hřiště, tak odejdu. Ale myslím, že zase tak strašné to nebylo, vybavil bych si daleko horší zápasy," uvažoval.

Zisk poháru znamená splnění klubového cíle. „Jsme spokojení, protože naším úkolem bylo vybojovat pro Jablonec postup do pohárové Evropy. A v pátek jsme to dokázali. Byla to úspěšná sezóna. Tohle jsme potřebovali," podotkl Loučka.

Jaký bude jablonecký závěr sezóny? „Zbývají tři ligová kola. Půjdeme do nich uvolnění a určitě je solidně dohrajeme. Ale teď vstřebáváme pohárové nadšení a nechceme se hned zaobírat nejbližší budoucností," dodal kapitán novopečených českých pohárových vítězů.

Reklama