Hlavní obsah

Baník porazil v Poháru ČMFS Mutěnice a jde dál

MUTĚNICE

Fotbalisté Baníku Ostrava úspěšně zvládli osmifinále Poháru ČMFS na půdě třetiligových Mutěnic a po výhře 3:0 si pohár zahrají i na jaře. O dvě branky se postaral David Střihavka, jednou se trefil Radim Řezník. Výhra Baníku mohla být ještě mnohem větší, ale mutěnický gólman Šváb se v několika případech vyznamenal a pokusy hostů zneškodnil.

Článek

O úvodní trefu zápasu se v 17. minutě postaral David Střihavka, když po vysunutí od Zehera udělal kličku gólmanovi a následně i obránci a střílel do prázdné branky. Po hodině hry mohl vytáhlý útočník přidat druhý zásah, ale gólman Šváb mu radost na poslední chvíli tygřím skokem zkazil.

Za dvě minuty se už ale Střihavka přeci jen podruhé prosadil. Zásluhu na brance měl opět Zeher, jehož prudkou ránu Šváb pouze vyrazil před Střihavku, který obloučkem z otočky zvýšil na 2:0. V 74. minutě mohl Střihavka slavit hattrick, ale po sólu středem hřiště nedokázal gólmana oklamat a o míč přišel.

Vzájemný souboj si oba aktéři zopakovali ještě v samém závěru, ale opět byl šťastnější domácí gólman. V samém závěru na konečných 3:0 pro hosty upravil Řezník, který po přihrávce Střihavky pálil do prázdné branky.

4. kolo Poháru ČMFS:
Mutěnice - Baník Ostrava 0:3 (0:1)
Branky: 17. a 61. Střihavka, 90. Řezník. Rozhodčí: Kocián - Večeřa, Dobrovolný. ŽK: Červinek, Helísek - Mičola. Diváci: 2200.
Sestava Ostravy: Buček - Řezník, Neuwirth, Bolf (27. Pavlík), Marek - Mičola (84. Wojnar), Galásek (68. Rajtoral), Otepka, Lička - Zeher, Střihavka. Trenér: Večeřa´.

Reklama

Související témata: