Hlavní obsah

Boj o Evropu pokračuje. Obhájce trofeje má Bohemians co vracet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minulý rok MOL Cup opanovali a nakoukli díku tomu do Evropy. Stejný počin chtějí fotbalisté Slovácka zopakovat i tentokrát, ve středečním čtvrtfinále ale musí zdolat nevyzpytatelného soka z Bohemians. „V minulosti se pohár možná nebral tak vážně, teď je to jinak. Hrajeme doma a chceme do semifinále,“ burcuje zkušený kapitán Michal Kadlec.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Kadlec ze Slovácka s trofejí za vítězství ve finále MOL Cupu.

Článek

Vítěz poháru půjde do 3. předkola Evropské ligy, v případě neúspěchu je na řadě reparát v posledním předkole Konferenční ligy. Pro většinu týmů jde logicky o velmi lukrativní nabídku.

„Všichni vnímají, že cesta do Evropy vede přes pohár. My jsme na tom stejně, zápas je pro nás hodně důležitý. Sice máme nějaké zraněné hráče, ale Bohemka má taky své problémy," říká asistent Josef Mucha, který stejně jako v posledních dvou zápasech povede tým místo hlavního kouče Slovácka Martina Svědíka, jenž si odpykává disciplinární trest.

Zápasy v Uherském Hradišti patří v lize dlouhodobě k těm nejtěžším. Jenže Bohemians tam na podzim dokázali v lize vyhrát, po divokém utkání vezli do Prahy výhru 4:2. Tehdy hattrickem zazářil Roman Květ, jenž už obléká dres Plzně. „Jak říká trenér, na Slovácku by soupeři neměli brát body. Máme Bohemians co vracet," připomíná pro klubový web útočník Ondřej Šašinka. „Hrajeme doma, chceme se posunout do dalšího kola," má jasno Kadlec.

Z řad Pražanů zažil část kariéry ve Slovácku záložník Michal Beran. I on potvrzuje, že na Moravě nemá protivník nikdy nic zadarmo. „Slovácko je silný tým, který disponuje vysokými hráči. U nich je to vždycky těžké, ale cílem je postoupit," vzkazuje.

Slovácko možná i kvůli našlapanému programu na podzim ztrácelo v lize body v zápasech, kdy se to příliš nečekalo. Na jaře se ale mančaft Martina Svědíka prezentuje daleko lépe, tedy až na poslední vystoupení na Slavii.

„Jsou rozjetí, sedí jim, jak se mohou soustředit na ligu a domácí pohár. Máme z nich respekt. Všichni víme, že MOL Cup je jedna z nejlepších cest do Evropy. Umíme tam vyhrát a rozhodně nejedeme na výlet. Kdybych ale byl sázková kancelář, asi bych nás nebral za favorita," pravil o víkendu po remíze 1:1 se Zbrojovkou Brno kouč Boheamins Ladislav Veselý.

Pražené navíc neví, kdo přesně bude fit. Kádrem i realizačním týmem se v posledních dvou týdnech prohnala viróza, před duelem s Brnem s k tomu navíc přidaly střevní potíže asi čtvrtiny hráčů.

„Kluci polehávali, nebyli na Brno stoprocentní. Není to alibi, ale jen vysvětlení, proč určitým způsobem skládáme sestavu a střídáme. Teď musíme zjistit, jak na tom kdo je a bude schopný nastoupit. Nemůžeme počítat s Ondrou Petrákem, který je po operaci. Antonín Křapka už začal s tréninkem, ale naskočí možná v reprezentační přestávce. Ostatní hráči jsou postiženi klasickou nebo střevní virózou," nastínil situaci Veselý.

Reklama