Hlavní obsah

Boj Sparty se Slováckem o pohárovou trofej odplavil déšť

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

S napětím očekávaný finálový pohárový souboj o MOL Cup mezi fotbalisty Slovácka a Sparty se kvůli prudkému lijáku v Uherském Hradišti ve středu neuskuteční. Sudí Ladislav Szikszay o tom rozhodl na základě nezpůsobilého terénu. Navrhované náhradní datum je středa 18. května, termín ještě musí potvrdit řídící orgán soutěže.

Za svoji kariéru jsem ještě nezažil, aby voda protékala až do kabiny rozhodčích, popisuje hlavní sudíVideo: Sport.cz, FAČR

 
Článek

„Nejde hrát, celé hřiště je pod vodou a jsou na něm kaluže. Navíc není předpoklad, že se počasí umoudří. Museli jsme brát ohled na to, aby se nikdo nezranil," vysvětlil pro ČT Sport Szikszay.

Kapitán Slovácka Michal Kadlec s rozhodnutím souhlasí. „Na takovém trávníku by se nedal hrát fotbal. Mrzí nás to hlavně kvůli fanouškům, vždyť bylo vyprodáno. Na světě jsou ale horší věci. Náhradní termín 18. května by byl pro mnohé kluky nepříjemný, protože už mají po původně předpokládaném konci sezony zamluvené dovolené. Museli bychom se ale přizpůsobit," má jasno.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Stav hrací plochy v Uherském Hradišti po vydatném dešti znemožnil ve středu sehrání finále MOL Cupu.

Neuskutečněné finále hodně mrzí i brankáře Pražanů Milana Heču, který z Hradiště pochází. „Je to škoda hlavně kvůli našim příznivcům, kteří zbytečně vážili dlouho cestu na zápas. I já jsem se hrozně těšil. Budeme muset přijet znovu," říká smířeně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Přívalový déšť znemožnil ve středu v Uherském Hradišti sehrát finále MOL Cupu, utkání bylo odloženo.

Finále českého fotbalového poháru MOL Cupu:
Slovácko - Sparta odloženo

Reklama

  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín