Hlavní obsah

Chci ve Spartě zůstat! dal Kanga po gólu jasně najevo. Kotal bere každého kvalitního hráče

Svérázný Afričan je velké letenské téma. Aktuálně nejlepší střelec české ligy Guélor Kanga hodlal fotbalovou Spartu nejdřív jako volný hráč po sezoně opustit. Koronavirová krize mu však zahraniční nabídky vzala, takže teď by chtěl na Letné zůstat. Situace je zatím patová, k prodloužení smlouvy zatím nedošlo. Gaboňan svůj úmysl setrvat rázně demonstroval během pohárového semifinále s Plzní (2:1), po němž si Sparta zahraje 1. července finále MOL Cupu v Liberci proti Slovanu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Guélor Kanga ze Sparty Praha oslavuje gól z nařízené penalty na 1:0 během utkání semifinále MOL Cupu s Plzní.

Článek

Pokutové kopy jsou jeho doménou. Nechal Hrušku skočit, do brankářova protipohybu střelou k tyči pak otevřel skóre.

Následovala tradiční oslava s nevšedním gestem. Guélor Kanga se chytil za klubový znak a pak důrazně ukázal na trávník. Svá gesta směřoval k vedení na tribunu a šlo si je vyložit jednoznačně.

Chci ve Spartě zůstat!

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Limberský (8) z Viktorie Plzeň vidí od rozhodčího žlutou kartu během utkání se Spartou.

Kanga během svého letenského angažmá získal visačku velkého egoisty a sportovní ředitel Tomáš Rosický nejspíš staví nový tým bez něj. Do středu pole má Dočkala, Krejčího či Trávníka, pod hrotem se mohou pohybovat supertalentovaní mladíci Hložek a Karabec. Kanga by navíc v případě podpisu nové smlouvy chtěl určitě vylepšit už tak královský plat.

Jenže z druhé strany, nebyl by až příliš velký paradox a luxus rozejít se s hráčem, který jako záložník s dvanácti góly po základní části vede tabulku střelců a může získat korunu pro krále kanonýrů?

Štetinu kouč zachránil. A Kangu...?

Dost podstatný je názor kouče, který mužstvo po restartu sezony velmi rychle tahá z bídy.

„Kanga? Přeju si, aby ve Spartě zůstal každý kvalitní hráč..." řekl Václav Kotal po postupu přes Plzeň pro ČT sport.

Právě zkušený trenér zachránil Lukáše Štetinu. Za jeho předchůdce Jílka se zdál být slovenský reprezentant pro Spartu ztracený. Kotal mu však dal důvěru, řízný stoper pod ním doslova rozkvetl a nedávno se dočkal prodloužení smlouvy.

A co když se Kotal postaví i za Kangu...?

Fanoušky už si kouč každopádně získal. Sparta vyhrála šestý soutěžní zápas v řadě a příznivci vyvolávali Kotalovo jméno, což se letenským trenérům hodně dlouho nestalo...

„Omlouvám se, já jejich skandování ani nezaregistroval. Každopádně jsem rád. Je výborné, že aspoň v omezeném počtu přišli, hned byla skvělá atmosféra. Věřím, že na finále snad bude moci přijít ještě víc lidí a v Liberci bude zastoupena i naše fanouškovská obec," přeje si Kotal.

Reklama