Hlavní obsah

Plzeň přejela Zlín a udělala významný krok do Evropy. Její finále se Spartou už zná termín

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rychlý úder, do přestávky druhý a bylo hotovo. Fotbalová Plzeň s naprostým přehledem zvládla středeční semifinále MOL Cupu se Zlínem, který porazila dvěma góly Tomáše Chorého a Lukáše Červa 3:0. Ve finále proti Spartě (22. května, výkop v 18 hodin) bude mít Viktoria výhodu domácího prostředí. Finálovou účastí si zajistila účast ve 3. předkole Evropské ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Tomáš Chorý z Viktorie Plzeň oslavuje gól na 1:0 během utkání se Spartou.

Článek

„Mám velkou radost, jak dobře jsme zápas zvládli. Stejně tak mě těší, že bez ohledu na výsledek finále budeme hrát kvalifikaci o Evropskou ligu. Je pochopitelně lepší začít předkola v této soutěži než v Konferenční lize. Musíme být sice třetí v lize, ale věřím, že tomu tak bude,“ řekl plzeňský trenér Miroslav Koubek.

Z hlediska nasazení do předkol evropských pohárů nehraje výsledek finále roli, jelikož v lize skončí na 99 procent Plzeň třetí a Sparta před ní. Západočechům tak i v případě porážky připadnou privilegia vítěze MOL Cupu, tedy právě 3. předkolo Evropské ligy.

Při souhře několika okolností, které nemají viktoriáni ve svých rukou, by se jich mohlo týkat dokonce play off této soutěže. V takovém případě by měli jistotu základní skupiny Konferenční ligy.

Západočeši si o pohárovou trofej zahrají na domácím stadionu. Takovou výhodu dostává finalista, který má nižší koeficient z posledních pěti ročníků domácího poháru. Doosan Aréna bude rozdělena na dvě stejné části - polovina pro fanoušky Plzně, druhou obsadí sparťané. Termín byl stanoven na středu 22. května.

„Zažíváme úspěšnou sezonu. Dostali jsme se do čtvrtfinále Konferenční ligy, jsme třetí v lize, přebudováváme mužstvo za pochodu. Teď můžeme vyhrát MOL Cupu. Finále je krásná věc, ale počítají se jen vítězové,“ prohlásil Koubek.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.