Hlavní obsah

Hložek na odchodu z Leverkusenu? Ve hře je Premier League i Itálie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvě sezony a dost? Možná. Fotbalový útočník Adam Hložek je podle německého deníku Bild na odchodu z Leverkusenu. O služby 21letého českého reprezentanta údajně stojí v Anglii a Itálii. Novopečený mistr bundesligy by za přestup rád inkasoval přibližně deset milionů eur (přes 250 milionů korun).

Foto: imago sportfotodienst / Sebastian Räppold Matthias Koch, ČTK

Adam Hložek při utkání proti Unionu Berlín.

Článek

Zájemci z o něco prestižnějších adres se vyskytují na jihu Evropy. Bild tvrdí, že po Hložkovi touží dva rivalové z italského hlavního města, tedy AS Řím a Lazio. Bývalý útočník Sparty by tak navázal na pěknou řádku krajanů. V AS působil mezi lety 2017 a 2019 jeho současný spoluhráč z Leverkusenu Patrik Schick. Za Lazio v minulosti kopali Pavel Nedvěd či Karel Poborský. Páté Lazio i sedmý AS mají navíc velmi slušnou šanci, že si v příští sezoně zahrají evropské poháry.

Na Hložka si ale myslí i v Anglii, konkrétně ve druhé lize. Zatím. Na postup mezi elitu cílí Leeds a Leicester a oba celky by údajně tuze rády českého reprezentanta přivedly. Dá se ale předpokládat, že by se tak stalo pouze v případě, že budou v příštím ročníku hrát Premier League. Leicester momentálně druhou nejvyšší soutěž vede, Leeds drží druhou příčku, která také zaručuje přímý postup. Třetí Ipswich ale na stříbrnou pozici ztrácí pouze bod a má jeden zápas k dobru. Případné stěhování do Leedsu tak může záviset na tom, jak mužstvo zvládne potenciální baráž.

Hložek v probíhající sezoně naskočil za Leverkusen do 32 utkání, vstřelil sedm branek a na dvě přihrál. Společně s parťáky Patrikem Schickem a Matějem Kovářem se tak podílel na spanilé jízdě bez jediné soutěžní porážky, kterou Leverkusen před dvěma týdny završil prvním domácím titulem v historii. Kvůli silné konkurenci v přední linii ale v bundeslize nastoupil pouze třikrát v základu. O něco vytíženější byl v Evropské lize i domácím poháru, celkově ale odehrál jen 824 minut.

Adam Hložek v sezoně 2023/24

SoutěžZápasyGóly plus asistenceMinuty
Bundesliga222+0362
Evropská liga72+1351
Německý pohár33+1111
Celkem327+2824

Šestého dubna v ligovém zápase proti Unionu Berlín (1:0) si Hložek poranil kotník a poslední čtyři utkání sledoval jen z tribuny. Do hry by se měl vrátit počátkem května, po konci sezony a případné účasti na Euru pak možná změní působiště.

Hložek do Leverkusenu přišel v červenci 2022 za třináct milionů eur. Podle Bildu si jej nyní Leverkusen cení na deset milionů, prodal by jej tedy s mírnou ztrátou. Asi třicetiprocentní podíl z přestupové částky by navíc díky předchozí dohodě připadl pražské Spartě, odkud do Německa odešel.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.