Hlavní obsah

Hlediště půl na půl. Kapitán Slavie zažije na Spartě unikátní bitvu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sparta je doma, ale vlastně ne tak docela. Oba rivalové dostali pro finále fotbalového MOL Cupu k dispozici vstupenky rovným dílem. I zkušení aktéři derby tak na Letné zažijí dosud nepoznanou konstelaci. „Pro nás určitě výhoda. Jsme rádi, že může přijít tolik našich fanoušků. Po pravdě už jsem uvažoval, jak to bude vypadat s hledištěm půl na půl. Zatím jsem na Letné hrál jen před domácími fanoušky. Věřím, že nám to bude hrát do karet, fanoušci nám dodají sílu a výhody využijeme,“ culí se Tomáš Holeš, kapitán Slavie.

Že bude hlediště půl na půl, to jsem na Letné nezažil. Nedokážu si tu atmosféru představit, říká Tomáš Holeš.Video: Sport.cz

 
Článek

Ani jeden z rivalů o víkendu nepředvedl dobré výkony. Sparta ale na rozdíl od sešívaných svůj zápas zvládla za tři body. Může tedy mít psychickou výhodu.

„Je to možné, po výhře se jde do dalšího zápasu vždy příjemněji. Hlava i tělo regeneraci lépe vstřebávají. Výraznou psychickou výhodu v tom ale nevidím," míní Tomáš Holeš.

„Motivace je obrovská, jednou z ambicí klubu je získat pohár. Jsme blízko. Střetneme se se Spartou, bude to velké finále, které tu dlouho nebylo. Je to jeden zápas o takovou trofej, víc k naší motivaci není potřeba dodávat," ujišťuje kapitán.

Smolař Ousou znovu proti Spartě? Při zranění Masopusta by mohl naskočit do pohárového fináleVideo: Sport.cz

Hned čtyři dny po finále začne oběma rivalům ligová nadstavba. Již ve druhém kole skupiny o titul, v sobotu 13. května, se spolu znovu utkají na Letné. Zisk poháru bude pro vítěze vítaným dopingem.

„Psychicky by to byla velká dávka pozitivní energie do nadstavby. Bylo by skvělé jít do ní s pohárem v kapse. Nejlíp i podpořeni dobrým výkonem na hřišti, kde letos ještě jedno důležité utkání sehrajeme. Výhra a dobrý výkon, to jsou naše hlavní cíle pro středu," avizuje Holeš.

Jaký vliv bude mít finálový zápas MOL Cupu na nadstavbu ligy? Diskuze v pořadu Přímák.Video: Sport.cz

Vítěz finále získá prémii 1,5 milionu korun, poražený tým půl milionu. Vítěz poháru má jistý start ve 3. předkole Evropské ligy. Pokud by zároveň vyhrál i ligu, přešla by účast v EL na druhý tým nejvyšší soutěže.

Reklama