Hlavní obsah

Rána před bojem o pohár a titul. Slavia přišla do konce sezony o Olayinku i Masopusta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velké nepříjemnosti řeší před klíčovou fází sezony fotbalová Slavia. Asistent trenéra Jaroslav Köstl potvrdil, že do konce ročníku jsou mimo útočník Peter Olayinka i obránce Lukáš Masopust. „Pro Olayinku i Masopusta sezona skončila, nebudou určitě," řekl Köstl na tiskové konferenci před středečním finále MOL Cupu na Letné proti Spartě.

Pro Olayinku a Masopusta sezona skončila, prozradila před pohárovým finále SlaviaVideo: Sport.cz

 
Článek

Oba zmínění borci nedohráli nedělní domácí duel proti Hradci Králové (1:1). Olayinka střídal už ve 30. minutě. „Vyhýbal se banneru a trochu o něj zavadil. Za mě jsou špičaté reklamy nešťastně postavené. Špatně dopadl, má problém se zadním stehnem, všichni víme, jak tato zranění vypadají, uvidíme po rezonanci," komentoval v neděli hlavní kouč sešívaných Jindřich Trpišovský.

Marodka Slavie tím ale možná ještě nekončí. „Dva hráči ještě absolvovali magnetickou rezonanci, čekáme na výsledek, který budeme vědět během dne a uvidíme. Doufám, že zprávy budou příznivé, hráči mají speciální režim. Bude vše o pocitu. Samozřejmě, pokud rezonance ukáže fatální nález, nebude to šťastné, ale co se dá dělat," dodal Köstl.

O koho se jedná, nespecifikoval. S Hradcem ale měli dle Trpišovského problémy Igoh Ogbu a Lukáš Provod, kteří utkání dohrávali se sebezapřením. „Tohle program přináší. Christos Zafeiris chtěl střídat minutu před tím, než se zranil Masopust. Velký obdiv před jeho sprintovými návraty, předběhl i nějaké čerstvé hráče. Podal neuvěřitelný výkon," konstatoval trenér.

Olayinka odehrál teď poslední tři klání, předtím čtyři vynechal kvůli karetnímu trestu. S 11 trefami je po Micku van Burenovi druhým nejlepším střelcem týmu v sezoně. Masopust pak kvůli zranění už vynechal velkou část jarní části.

Naopak na dobré cestě zpět je krajní obránce David Jurásek, jenž po zranění v neděli odkopal poslední třetinu duelu. Köstl nevyloučil, že by se mladý reprezentant mohl ve středu objevit v základní sestavě. „Možné to je, i když je jasné, že není v optimální kondici. Varianta samozřejmě existuje, je zdravý a nemělo by se mu nic stát. Doufáme, že pro konec sezony bude plně k dispozici," věří na Slavii.

Reklama