Hlavní obsah

Jablonec si finále zaslouží, říká střelec postupového gólu Hubník

Jablonec nad Nisou

Útočník Michal Hubník se výrazně zapsal do jarní kroniky jabloneckého fotbalu. Jeho gól v odvetném semifinále Poháru České pošty do liberecké sítě znamenal rozhodující krok k potřebnému vítězství, zaručujícímu postup do finále, v němž Jablonečtí narazí na Mladou Boleslav. „Celý Jablonec si takový finiš sezóny zaslouží,“ řekl Hubník v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Útočník Jablonce Michal Hubník (vpravo) a záložník Liberce Sergej Rybalka v semifinálové odvetě Poháru České pošty.

Článek

Už před zápasem se polemizovalo o tom, jakou změnu může vašemu týmu přinést změna trenéra. V čem byl rozdíl?

Nevím, ale asi přišel nový impulz. Hráli jsme s větším nasazením.

Souhlasíte s tím, že vás třeba stál méně sil předchozí ligový duel na Slavii, než Liberec, který po velkém úsilí zdolal v lize Spartu?

Řekli jsme si, že do zápasu musíme vletět a nehledět na to, jak se hrálo před pár dny. A bylo to vidět i na hřišti. Liberečtí si s námi nevěděli rady. Dobře jsme napadali jejich rozehrávku a oni měli málo času. Z toho vyplynuly i šance a liberecké chyby. Byla to i otázka trpělivosti, s jakou jsme šli za vedoucím gólem.

Jste rádi, že vás ve finále nečeká favorizovaná pražská Sparta?

Jestli je lepší, že hrajeme s Boleslaví? Chceme se hlavně soustředit sami na sebe. Ale nejprve hodláme zvládnout nedělní ligu s Jihlavou.

Uvažoval jste už o finálových šancích Jablonce v poháru?

Myslím, že to bude v Chomutově krásný zápas. Hraje se jen jeden, a tudíž naději na úspěch si mohou dělat obě strany, což je správné. Celý Jablonec si takové finále zaslouží.

Před rokem získala pohár Olomouc, s níž jste fotbalově hodně spojován. Co říkáte na to, že máte blízko k této trofeji v jiném, než olomouckém dresu?

Loni jsem za Sigmu nehrál, protože jsem zrovna působil v Polsku. A doufám, že si teď to finále zahraji za Jablonec.

Reklama

Související témata: